Μια εκπληκτική φωτογραφία: κοιτάζοντας την κατάρρευση των Δίδυμων Πύργων

Πρόσωπα κερωμένα. Βλέμματα καρφωμένα. Είναι η στιγμή που Νεοϋορκέζοι βλέπουν να καταρρέει ο ανατολικός πύργος του World Trade Center. Ήταν 11 Σεπτεμβρίου 2001…

12 χρόνια συμπληρώθηκαν χθες από την 11η Σεπτεμβρίου του 2001 και την τρομοκρατική επίθεση στη Νέα Υόρκη, την Ουάσινγκτον και την Πενσιλβάνια.

12 χρόνια με τις πληγές ακόμα ανοιχτές.

Στο Yahoo! News ο Dylan Stableford ανέβασε μια φωτογραφία που δύσκολο να την περιγράψεις με λέξεις.

Είναι η στιγμή που ομάδα Νεοϋορκέζων παρακολουθούν σοκαρισμένοι, μπροστά στα μάτια τους, την κατάρρευση του ενός από τους Δίδυμους Πύργους. Λίγα λεπτά πριν, δυο αεροσκάφη όπου μέλη της Αλ Κάιντα έκαναν αεροπειρατεία, είχαν πέσει πάνω στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου.

Τη φωτογραφία έχει τραβήξει ο Patrick Witty, φωτογράφος του περιοδικού Time. «Την τράβηξα πριν από ακριβώς 12 χρόνια. Νεοϋορκέζοι, ενωμένοι από το φόβο, στέκονται στη γωνία των οδών Park Row και Beekman Street στο Μανχάταν», λέει ο Witty. Έμενε κι εκείνος σε αυτή την περιοχή τότε.

«Άκουσα φωνές και ανέβηκα στην κορυφή του κτιρίου όπου έμενα. Είδε το WTC να φλέγεται. Όταν έπεσε και το δεύτερο αεροπλάνο, άρπαξα τη φωτογραφική μου μηχανή και πήγα εκεί», είπε στο Yahoo! News.

Πέρασε την ημέρα του τραβώντας ασπρόμαυρες φωτογραφίες μέχρι που η αστυνομία τον απομάκρυνε.

Πέρυσι, ο Witty ανέβασε τη φωτογραφία στο Facebook με την ελπίδα να βρει τους ανθρώπους που είναι σε αυτή. Βρήκε μόνο δυο.

Ο ένας τους, ο άνδρας με τα γυαλιά στο κέντρο που κοιτά με τρόπο λέγεται Benjamin Tabile. Τον αναγνώρισε ο γιος του Edward. Εκείνη την ημέρα, ο Benjamin έπρεπε να βρίσκεται περίπου στις 09:00 το πρωί στο WTC για συνέντευξη για δουλειά. Αλλά είχε αργήσει…

NewsIt.gr