Αγριεύουν τα πράγματα μετά τη δολοφονία του Π. Φύσσα

Βόμβα από τον στενό συνεργάτη του πρωθυπουργούΧρύσανθο Λαζαρίδη. Κατέταξε τονΣΥΡΙΖΑ στα κόμματα εκτός Συνταγματικού Τόξου με το επιχείρημα ότι δεν είχε καταδικάσει έκνομες ενέργειες όπως την υπόθεση στις Σκουριές της Χαλκιδικής.

Επέμεινε στην θεωρία των δυο άκρων, λέγοντας δείχνοντας τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τους ΑΝΕΛ.
“Όταν μιλάνε για «Γουναράδικα», όταν μιλούν για λιντσάρισμα… αυτό είναι στρατηγική έντασης. Αν δεν αντισταθούμε…, δε θα σταματήσει!”, είπε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Λαζαρίδης είπε επίσης: “Η θεωρία των δύο άκρων στρέφεται εναντίον των ακραίων. Δεν είναι ακραίο να προστατεύουν τους κουκουλοφόρους, να υπερασπίζονται τρομοκράτες, να γίνονται εγκληματικές πράξεις στην Χαλκιδική, να επικαλούνται εμφυλιοπολεμικά συνθήματα που στάζουν αίμα;”
Ο κ. Λαζαρίδης μιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες επετέθη ευθέως στο κόμμα του Αλέξη Τσίπρα λέγοντας:
“Η ένταση που καλλιεργείται από τον ΣΥΡΙΖΑ τροφοδοτεί την ένταση που καλλιεργεί η Χρυσή Αυγή και οδηγεί σε επεισόδια, βία και νεκρούς”, είπε χαρακτηριστικα ο συμβουλος του πρωθυπουργου.
Επανήλθε μάλιστα στις δηλώσεις που έκανε το πρωί στο Mega με τις οποίες είχε κατηγορήσει όχι μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και την Ζωή Κωνσταντοπούλου προσωπικά για στρατηγική έντασης.
Με αφορμή το χθεσινό επεισόδιο διάρκειας μιάς ώρας στην Βουλή, όπου η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, είχε καταγγείλει ότι το νομοσχέδιο για τον κώδικα δικηγόρων είχε εισαχθεί παράνομα στην Ολομέλεια, αμφισβητώντας την αρχή της δεδηλωμένης, με την οποία ψηφίστηκε στην επιτροπή. Η κα Κωνσταντοπούλου είχε κατηγορήσει τον Πρόεδρο της Επιτροπής κ. Βιρβιδάκη για πλαστογράφηση των πρακτικών.

“Δεν θα απολογηθώ για την κάθε ανοησία που λέει η Ζωή Κωσταντοπούλου. Είπα πως λειτουργεί απαξιωτικά, δεν είπα ότι είναι τραμπούκος. Τραμπούκοι είναι άλλοι. Αλλά είπα λειτουργεί απαξιωτικά και όταν απαξιώνεις τον κοινοβουλευτισμό τότε οδηγείς σε όλα τα άλλα”, είπε χαρακτηριστικά.
Και συνέχισε: “Η απαξίωση της Δημοκρατίας οδηγεί στην ένταση. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν συντηρούσε την ένταση, θα ήταν πιο εύκολο να αντιμετωπιστεί και να συντριβεί η άλλη πλευρά η Χρυσή Αυγή. Η Αριστερά έχει κάνει πολλές φορές παρόμοια λάθη. Δεν είναι ηθικός αυτουργός ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αυτός ο φαύλος κύκλος πρέπει να σταματήσει.
Αν αυτό το πράγμα συνεχιστεί θα έχουμε περισσότερους νεκρούς.
Κατονόμασα την κ. Κωνσταντοπούλου, γιατί, όπως φαίνεται και από τα πρακτικά, απαξίωσε χθες τον κοινοβουλευτισμό. Η πρόταση της δεν καταψηφίστηκε μόνο, αποδοκιμάστηκε πρώτα ακομα και από κομματα της αντιπολίτευσης. Αγορεύοντας στην αίθουσα μίλησε για βιασμό της Δημοκρατίας και πλαστογράφηση, αδιόρθωτων σημειώνω, πρακτικών.
Αυτός είναι ο ευτελισμός του Κοινοβουλίου που ανέφερα, δεν ανέφερα τίποτα περισσότερο.”
Ο ΣΥΡΙΖΑ
«Σχεδόν παραληρηματική υφή» ορισμένα από τα σχόλια του Χρύσανθου Λαζαρίδη για τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ η βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Νάντια Βαλαβάνη.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα πολιτικό κίνημα» για την «ανατροπή της κυβέρνησης» και της κυβερνητικής πολιτικής και έχει «καθαρή γραμμή για το τι στηρίζει και τι δεν στηρίζει», συνέχισε η κ. Βαλαβάνη, απαντώντας στις δηλώσεις του στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά πως η αξιωματική αντιπολίτευση είναι εκτός κοινοβουλευτικού τόξου και στηρίζει, μεταξύ άλλων, τις κινητοποιήσεις στα σχολεία, και τις «παράνομες» ενέργειες στις Σκουριές.

Ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν είναι παρτιζάνικη οργάνωση ούτε παρτιζάνικο κόμμα», συμπλήρωσε η κ. Βαλαβάνη.

Παράλληλα, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ καταφέρθηκε εναντίον της «θεωρίας των δύο άκρων», σημειώνοντας πως αυτή πηγάζει από μία «ανιστόρητη» ανάγνωση της κρίσης που οδήγησε στην κατάρρευση της δημοκρατίας της Βαϊμάρης και την άνοδο των Ναζί στην εξουσία.

Σε προγενέστερες δηλώσεις στη Βουλή, ο κ. Λαζαρίδης είχε εκτιμήσει πως «η ένταση που καλλιεργείται από τον ΣΥΡΙΖΑ, τροφοδοτεί την ένταση που δημιουργεί η Χρυσή Αυγή και οδηγεί σε βία και νεκρούς».

Τα σχόλια του κ. Λαζαρίδη προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, με την Κουμουνδούρου να σημειώνει πως «είναι ξεκάθαρο ότι η παραμονή του στη θέση του συμβούλου του πρωθυπουργού γεννά μέγιστο πολιτικό ζήτημα και αντικειμενικά συνιστά υιοθέτηση των απαράδεκτων απόψεών του από τον ίδιο τον πρωθυπουργό».

Πηγή: http://www.skai.gr/news/politics/article/242167/valavani-shedon-paralirimatiki-ufi-ehoun-orismenes-diloseis-lazaridi-gia-suriza/#ixzz2fHmpLqQT
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook