Και στη «φιέστα» του Μελιγαλά ο Ρουπακιάς

Σημαντικές εξελίξεις για τους συνεργούς του 45χρονου Γιώργου Ρουπακιά, που σκότωσε εν ψυχρώ τον Παύλο Φύσσα, αναμένονται τα επόμενα 24ωρα, καθώς σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, οι αρχές έχουν ήδη εντοπίσει τους αριθμούς απ’ όπου έγιναν κλήσεις και εστάλησαν μηνύματα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο 45χρονος δράστης δέχτηκε περισσότερες από μία κλήσεις για να σπεύσει στο σημείο.

Εν τω μεταξύ, νέα στοιχεία έρχονται στη δημοσιότητα αναφορικά με τις σχέσεις του Γιώργου Ρουπακιά με τη Χρυσή Αυγή. Σύμφωνα με βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα, ο δράστης συμμετείχε την περασμένη Κυριακή και στη φιέστα της Χρυσής Αυγής, στο Μελιγαλά, όπου προπηλακίστηκε ο δήμαρχος της πόλης, Φίλιππος Μπάμης.

Την ίδια ώρα, εκτεταμένες νομοθετικές αλλαγές για την ποινικοποίηση της δράσης της Χρυσής Αυγής, ετοιμάζει η κυβέρνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, αναμένεται να συγκροτήσει εντός των προσεχών ημερών νομοπαρασκευαστική επιτροπή για την ταχύτατη επεξεργασία των διατάξεων, οι οποίες θα εστιάζονται στη διεύρυνση των προϋποθέσεων για να διώκεται ως εγκληματική οργάνωση και εκείνη η οργάνωση που διαπνέεται από ρατσιστικό μίσος, ή διαθέτει συγκρότηση με ρόπαλα, λοστούς και άλλα παρόμοια αντικείμενα, όπως ομάδες της Χρυσής Αυγής, γράφει σήμερα η εφημερίδα Καθημερινή. Διεύρυνση θα υπάρξει και στις διατάξεις για τις τρομοκρατικές ομάδες.

Επίσης, επιστολή στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη απέστειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας ζητώντας να ενταχθούν στο άρθρο 187 του ποινικού κώδικα, περί σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, επεισόδια και συμπλοκές, στα οποία εμπλέκονται μέλη της Χρυσης Αυγης.

«Έκαναν τρία χρόνια προπόνηση σε κορμιά μεταναστών»

Κανείς δεν θα μπορέσει να απαντήσει αν θα ζούσε ο Παύλος Φύσσας αν το ασθενοφόρο είχε φτάσει νωρίτερα, τόνισε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο Παναγιώτης Παπανικολάου, επιμελητής νευροχειρουργικής κλινικής στο νοσοκομείο Νικαίας.

Όπως είπε το περιστατικό έφτασε λίγο μετά τις 12.30 τα μεσάνυχτα, της Τρίτης προς Τετάρτη, ήταν ήδη χωρίς σφυγμό.

Σημείωσε ότι σημαντική θα είναι η επίσημη ιατροδικαστική έκθεση.

Πάντως, ο κ. Παπανικολάου υπογράμμισε πως είναι αυτονόητο ότι δύο μαχαιριές στην περιοχή της καρδιάς, δοσμένες ώστε να προκαλέσουν θάνατο, είναι δεδομένο ότι έχουν δολοφονική πρόθεση.

Ο κ. Παπανικολάου δήλωσε ακόμα ότι σε όλα τα νοσοκομεία μεταβαίνουν δεκάδες περιστατικά θυμάτων από ρατσιστικά χτυπήματα, σημειώνοντας ότι μέχρι τώρα «έκαναν τρία χρόνια προπόνηση σε κορμιά μεταναστών».

Πηγή: skai.gr