Τραγωδία στο Ιρακ! 58 νεκροί και 128 τραυματίες

Τουλάχιστον 58 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν σήμερα σε τρεις βομβιστικές επιθέσεις με παγιδευμένα αυτοκίνητα, σύμφωνα με ιατρικές πηγές και αξιωματούχους των υπηρεσιών ασφαλείας, καθώς η βία συνεχίζεται αμείωτη στο Ιράκ.

Ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας βομβιστής-καμικάζι εξερράγη κοντά σε μια σκηνή στην Σαντρ Σίτι, μια σιιτική συνοικία της πρωτεύουσας, κοντά σε μια σκηνή όπου είχαν συγκεντρωθεί πολίτες για την κηδεία ενός άνδρα που είχε πεθάνει από φυσικά αίτια. Μια δεύτερη έκρηξη, η αιτία της οποίας δεν έγινε σαφής, σημειώθηκε στην ίδια περιοχή.

Η επίθεση αυτή, η οποία σημειώθηκε μία ημέρα μετά τη βομβιστική επίθεση εναντίον ενός σουνιτικού τεμένους κοντά στη Σαμάρα, 110 χλμ. βόρεια της Βαγδάτης, που είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 18 άνθρωποι.

Πρόκειται για την πιο αιματηρή ενέργεια βίας στην Βαγδάτη από την 28η Αυγούστου, όταν είχαν σκοτωθεί 75 άνθρωποι σε επιθέσεις με παγιδευμένα αυτοκίνητα.

Σε άλλες επιθέσεις που σημειώθηκαν νωρίτερα σήμερα Σάββατο, πέντε βομβιστές-καμικάζι οι οποίοι φορούσαν στολές των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας επιτέθηκαν σε αστυνομικό τμήμα, σκοτώνοντας τέσσερις αστυνομικούς.

Τουλάχιστον 11 άνθρωποι ακόμη σκοτώθηκαν σε άλλες επιθέσεις στο Ιράκ σήμερα.

Ο αριθμός των θυμάτων των επεισοδίων βίας στο Ιράκ από την αρχή του μήνα ξεπέρασε με τις νέες επιθέσεις αυτές τους 500, ενώ από την αρχή του έτους οι νεκροί φθάνουν τους 4.300, σύμφωνα με έναν απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου βάσει πληροφοριών πηγών της αστυνομίας και στελεχών των υπηρεσιών άμεσης βοήθειας. Έχουν σημειωθεί περίπου 500 επιθέσεις με παγιδευμένα αυτοκίνητα, σχεδόν οι μισές εξ αυτών στη Βαγδάτη, από τις αρχές του έτους, όπως ανέφερε μια δυτική διπλωματική πηγή.