Αντιφασιστικό συλλαλητήριο την Τετάρτη στο Σύνταγμα

Συνεχίζονται σε όλη τη χώρα τα αντιφασιστικά συλλαλητήρια με συμμετοχή φορέων, σωματείων εργαζομένων και κατοίκων που αντιδρούν στην παρουσία της Χρυσής Αυγής στις γειτονιές τους.

Αύριο, Τετάρτη, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ καλούν σε συλλαλητήριο στις 6 το απόγευμα στο Σύνταγμα.

Περίπου την ίδια ώρα θα πραγματοποιηθούν αντιφασιστικές συγκεντρώσεις σε Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Ιωάννινα, Βόλο, Ηράκλειο, Κατερίνη και Χανιά.

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στα αντιφασιστικά συλλαλητήρια απευθύνουν ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ.

  • Κάλεσμα κομμάτων για μαζική συμμετοχή στο αντιρατσιστικό της Τετάρτης
  • Σε μαζική συμμετοχή στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη καλούν τα κόμματα. Το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στις 6 το απόγευμα στο Σϋνταγμα.

    «Καλούμε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες, όλους του θεσμικούς και κοινωνικούς φορείς να κινητοποιηθούν και να αντιδράσουν από κοινού στον εκφασισμό της κοινωνίας» αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.

    Εν τω μεταξύ, ο γραμματέας του Κινήματος Νίκος Ανδρουλάκης κάλεσε το απόγευμα της Τρίτης όλα τα κυβερνητικά στελέχη και τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου σε σύσκεψη για την αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής.

    «Αυτή η κινητοποίηση πρέπει να εξελιχθεί σε ένα μεγάλο ειρηνικό συλλαλητήριο υπεράσπισης της δημοκρατίας, της αξιοπρέπειας και του πολιτισμού. Η μαζική παρουσία μας θα αποτελέσει την πιο ηχηρή καταδίκη των χρυσαυγιτών δολοφόνων του Παύλου Φύσσα» σημειώνει σε σχετική ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

    Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο απευθύνει και η ΔΗΜΑΡ.

    «Καλούμε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες, τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου, την ακαδημαϊκή κοινότητα, τον κόσμο της διανόησης, να συμμετάσχουν μαζικά στη διαδήλωση και να πουν ένα ηχηρό όχι στον εκφασισμό της κοινωνίας και στην εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής» αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

Την ίδια ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει ότι κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο πλαστή αφίσα, που καλεί αύριο, Τετάρτη σε συγκέντρωση στα Προπύλαια και σε πορεία στη Μεσογείων, στα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

«Η περίεργη αυτή αφίσα δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα και στόχος της είναι να υποδαυλίσει τη λογική των δύο άκρων που τάχα συγκρούονται μεταξύ τους. Κάνουμε σαφές ότι κάθε είδους σχέδιο των σκοτεινών μηχανισμών και παρακρατικών κύκλων θα πέσει στο κενό. Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους εργαζόμενους και τη νεολαία να αγνοήσουν τις προβοκάτσιες και να συμμετάσχουν μαζικά και ειρηνικά στην αντιφασιστική συγκέντρωση των συνδικάτων την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου στις 6:00 μμ στο Σύνταγμα, δίνοντας ένα ηχηρό μήνυμα υπεράσπισης της δημοκρατίας» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Newsroom ΔΟΛ