Γέλασε το χειλάκι της…

Γράφει ο Χρήστος Μαλασπίνας

Γέλασε το χειλάκι της! Και στράβωσε το δικό μας!

Δεν την είχα ξαναδεί να γελάει. Ούτε να …ασωτεύει μ’΄ένα μπουάλι κρασί στο χέρι…

Ούτε να λικνίζει το σώμα της στους ήχους της μουσικής…. Για την ακρίβεια, να προσπαθεί να το λικνίσει…

Εύκολο είναι να το κουμαντάρεις;

Δε λέω, μέσα στην πανοπλία της, τής φώτισε κάπως το πρόσωπο εκείνο το χαμόγελο της νίκης.  Εκείνο το ταγεράκι, όμως! Καλέ τι του βρήσκει και το έχει βάλει καταφόρι;  Ζέστη κάνει, κρύο κάνει, εκεί αυτή και το ταγεράκι της. Άκοψο και “σκληρό”. Όπως τα μέτρα…

Το είπε:  Θα συνεχίσουμε την ίδια πολιτική στην Ευρώπη… Στη Ελλάδα ήθελε να πει, αλλά προφανώς ντράπηκε να εστιάσει..

Καλά τα λες Μέρκελ μου. Άλλωστε, εδώ που τα λέμε, τα έχουμε συνηθίσει πια τα μέτρα! Αν μας λείψουν ξαφνικά,  θα μας κακοφανεί πολύ! Θα χάσουμε τον μπούσουλα!

Κι άντε να μας ξαναβάλεις στην σειρά! Τότε είναι που θα φτωχύνουμε όλοι! Διότι χωρίς μέτρα θα νομίζουν όλοι ότι είμαστε ¨΄οπως πρώτα¨, δηλαδή πλούσιοι,  και θα αρχίσουν να ζητάνε δανεικά, δώρα και να κάνουμε σπατάλες…  Το ξεφούρνισε, άλλωστε, ο Τσίπρας: Θα ξαναπροσλάβει, λέει, αν γίνει κυβέρνηση,  όσους απολύονται από το δημόσιο! Θα ξαναγίνουμε πάλι, δηλαδή υπεράρθμοι!

Οπότε ξανά μανά,  θα ξεμείνουμε…

Άλλωστε εμάς ποτέ δεν μας τρόμαξαν τα μέτρα… Συνεχίζουμε απτόητοι το βιολί μας, σαν να μην είχαμε κανένα απολύτως πρόβλημα… Και συνταγογραφήσεις στον “αέρα” και φάρμακα σε …νεκρούς κι απ΄όλα έχει ο μπαξές!

Έτσι, είναι.  Όταν, λέει, έχεις ένα πρόβλημα, αγνόησέ το. Θα σε αγνοήσει και εκείνο…

Θα πείτε, ποιός μπορεί να αγνοήσει την Μέρκελ; Είναι ένα ερώτημα.  Ο Τσίπρας, πάντως, το μπορεί να το αντέχει να τον αγνοεί η Μέρκελ!

Δεν ξέρω αλλά όσοι έλεγαν ότι χαμογεαστή είναι ομορφότερη η Μέρκελ, μάλλον έκαναν λάθος!

Εκείνες, όμως, οι παλιές φωτογραφίες της, ε, εκείνες μάλιστα! Τότε που γοήτευε τον Κολ ως γραμματέας του κόμματος, νέα και ωραία Γερμανίδα!

Την λένε νέα Θάτσερ! Μπά, εκείνη είχε στίλ. Ετούτη είναι άκομψη!  Σκέψου, λέει,  να πέσεις στον έρωτά της και να μην σε θέλει! Εφιάλτης!..