Για επενδύσεις μίλησαν ο ΥΠΕΞ Ευαγ. Βενιζέλος με τον Σεΐχη A. Bin Zayed Al Nahyan

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος είχε, χθες, Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου, συνάντηση, στο πλαίσιο της Υπουργικής Εβδομάδας της 68ης Γενικής Συνέλευσης του Ο.Η.Ε, με τον Υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Σεΐχη Abdullah Bin Zayed Al Nahyan.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, αντηλλάγησαν απόψεις για διεθνή και περιφερειακά ζητήματα και εξετάστηκαν τρόποι περαιτέρω διεύρυνσης της πολιτικής συνεργασίας και των διμερών σχέσεων Ελλάδας-ΗΑΕ.
Οι δύο Υπουργοί εξέφρασαν τη βούλησή τους να εργασθούν για την ολοκλήρωση και υπογραφή σημαντικών οικονομικών συμφωνιών στους τομείς της υγείας, των οδικών και των θαλάσσιων μεταφορών που θα μπορούσαν να υπογραφούν στο πλαίσιο της 2ης Μεικτής Διυπουργικής Επιτροπής Ελλάδας-Η.Α.Ε. που αναμένεται να διεξαχθεί, μέχρι τα τέλη του έτους, στο Αμπού Ντάμπι.
Από πλευράς του, ο κ. Βενιζέλος επεσήμανε τις ευκαιρίες επενδυτικής δραστηριοποίησης εμιρατινών εταιρειών στην Ελλάδα και επανέλαβε την ένθερμη ελληνική στήριξη στις προσπάθειες κατάργησης των θεωρήσεων εισόδου Schengen για τους Εμιρατινούς πολίτες.