Ομπάμα για Κένυα: Τους στηρίζουμε σε αυτή τη φοβερή τραγωδία

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα χαρακτήρισε σήμερα «φοβερή τραγωδία» την επίθεση στο εμπορικό κέντρο Ουέστγκεϊτ στο Ναϊρόμπι από τους ισλαμιστές αλ Σεμπάμπ, ενώ πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ θα προσφέρουν κάθε δυνατή υποστήριξη στην Κένυα.

«Τους στηρίζουμε σε αυτή τη φοβερή τραγωδία που συνέβη», δήλωσε ο Ομπάμα στη διάρκεια συνάντησής του με τον νιγηριανό πρόεδρο Γκούντλακ Τζόναθαν.

Οι δύο ηγέτες, που βρίσκονται στη Νέα Υόρκη για να συμμετάσχουν στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους στον πρόεδρο της Κένυας Ουχούρου Κενυάτα.

«Νιώθω τον πόνο του προέδρου Κενυάτα (. . .) η τρομοκρατία οπουδήποτε είναι τρομοκρατία εναντίον όλων μας», δήλωσε ο Τζόναθαν.

Εξάλλου νωρίτερα ο αναπληρωτής σύμβουλος για θέματα ασφαλείας του Λευκού Οίκου Μπεν Ρόουντς είχε δηλώσει ότι οι αμερικανοί αξιωματούχοι παρακολουθούν στενά τις προσπάθειες της σομαλικής οργάνωσης αλ Σεμπάμπ να στρατολογήσουν στις ΗΠΑ. Παρόλα αυτά δεν υπάρχουν άμεσες πληροφορίες ότι Αμερικανοί εμπλέκονται στην επίθεση στο Ουέστγκεϊτ.

«Παρακολουθούμε πολύ στενά και εδώ και λίγο καιρό ανησυχούμε για τις προσπάθειες των αλ Σεμπάμπ να στρατολογήσουν Αμερικανούς ή αμερικανούς πολίτες», δήλωσε ο Ρόουντς.