Μήνυμα ενότητας του ελληνικού λαού έστειλε ο Αντ. Σαμαράς από τη Νέα Υόρκη

Sep 29, 2013 @ 18:31

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Μήνυμα ενότητας του ελληνικού λαού έστειλε από τη Νέα Υόρκη και από τον ιστορικό ναό του Αγίου Νικολάου, Κουίνς της Νέας Υόρκης, αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία, ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς.

Ο Πρωθυπουργός είπε χαρακτηριστικά ότι “δεν έχεις δικαίωμα τον άλλον να τον μισείς,  να πιστεύεις στη βία, να είσαι μισαλόδοξος. Να προωθείς την ακρότητα”  γιατί, τότε, όπως είπε ο κ. Σαμαράς, “τους Ελληνες θα βρεις μπροστά σου, τους υγιείς Έλληνες”.

Μάλιστα ο κ. Σαμαράς πρόσθεσε ότι  ως Πρωθυπουργό τον ενδιαφέρει πρωτίστως η  ενότητα του ελληνικού λαού. “Πρέπει”, είπε, “να είμαστε ενωμένοι πέρα και πάνω από κόμματα”.  Κυρίως, πρόσθεσε, ” να είμαστε ενωμένοι, για τους νέους.  Η Ιστορία δείχνει πως όταν πέσαμε στο άκρο της διχόνοιας ο τόπος διαλύθηκε”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς,  σημειώνοντας ακόμη ότι οι Έλληνες και του εξωτερικού τότε είχαν υποστεί τις συνέπειες του εθνικού διχασμού.

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην πορεία της ελληνικής οικονομίας σημειώνοντας ότι έχουμε «σε δύσκολες ώρες για τη χώρα μας γευτήκαμε την πίκρα να ακούν Ελλάδα οι ξένοι και να σκέφτονται ότι πρέπει να βγούμε από το ευρώ, όμως με περηφάνεια και σοβαρότητα ο ελληνικός λαός πέρασε τα δύσκολα και σήμερα βρισκόμαστε στο τέλος αυτής της διαδρομής».

Να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που Έλληνας Πρωθυπουργός παρίσταται σε Θεία Λειτουργία στην συγκεκριμένη Εκκλησία. Μετά τη Θεία Λειτουργία, στην οποία χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος κ. Δημήτριος, ακολούθησε κατ’ ιδίαν συνάντηση του κ. Σαμαρά με τον Αρχιεπίσκοπο, ενώ θα δοθεί δεξίωση στην οποία θα παραβρίσκονται εκπρόσωποι από ομογενειακές οργανώσεις της Νέας Υόρκης. Στο ίδιο πλαίσιο, θα έχει συνάντηση και με εκπροσώπους του ομογενειακού Τύπου.

Το υπόλοιπο Πρόγραμμα του Πρωθυπουργού στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής -εάν δεν υπάρξουν αλλαγές της τελευταίας στιγμής- έχει ως εξής:

Τη Δευτέρα στις 10:30 το πρωί, θα παρακαθίσει σε πρωινό με τους εκπροσώπους της Αμερικανο-Εβραϊκής Επιτροπής (American Jewish Committee), κατά τη διάρκεια του οποίου θα απευθύνει ομιλία καθώς είναι προσκεκλημένος του προέδρου του Παγκόσμιου Ισραηλιτικού Συμβουλίου, Ντέιβιντ Χάρις.
Στις 12 το μεσημέρι, είναι προγραμματισμένο γεύμα και συναντήσεις με διευθύνοντες συμβούλους αμερικανικών εισηγμένων εταιρειών, ενώ την ίδια ημέρα θα συμμετάσχει σε στρογγυλό τραπέζι με τους εκπροσώπους της JP Morgan, όπου θα παραβρίσκεται και ο διευθύνων σύμβουλός της, κ. Ντάιμον. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους εταιρειών, που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να επενδύσουν στην Ελλάδα.
Την Τρίτη, ο κ. Σαμαράς θα μεταβεί στην Ουάσινγκτον, όπου στις 3 το μεσημέρι θα έχει συνάντηση με την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, ενώ στις 5:30 θα μιλήσει στο Ινστιτούτο Πίτερσον, που συνεργάζεται με το Ίδρυμα Νιάρχου.
Για την Τετάρτη, είναι προγραμματισμένη η συνάντηση με τον αντιπρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν και, στη συνέχεια, θα δει μέλη της Γερουσίας και του Κογκρέσου. Μεταξύ άλλων, θα έχει συνάντηση με τον επικεφαλής της επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, Ρόμπερτ Μενέντεζ, γνωστό για τις φιλικές απέναντι στην Ελλάδα θέσεις του.
Στις 6:30 το απόγευμα, θα παραβρεθεί στα εγκαίνια της έκθεσης βυζαντινής τέχνης στη National Gallery of Art, στην Ουάσινγκτον.
Την Πέμπτη o κ. Σαμαράς θα μεταβεί εκ νέου στη Νέα Υόρκη και θα επισκεφθεί τα γραφεία της εταιρείας χημικών Dow Chemical, όπου θα έχει συνάντηση με τον επικεφαλής της, Άντριου Λιβέρης. Την ίδια ημέρα, θα έχει συνάντηση με την εκδοτική ομάδα της «Wall Street Journal».
Τέλος, στις 6 το απόγευμα της Πέμπτης, προβλέπεται συνάντηση με την ομογενειακή οργάνωση Hellenic Ιnitiative, στην οποία θα παραβρίσκονται, όπως και τον περασμένο Αύγουστο που ήλθαν στην Ελλάδα, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον και ο Τζορτζ Στεφανόπουλος. Στην Hellenic Initiative συμμετέχουν επιχειρηματίες, που επιθυμούν να επενδύσουν στην Ελλάδα.
*Η φωτογραφία της πρώτης σελίδος, από την είσοδο του Πρωθυπουργού στον Ναό του Αγίου Νικολάου. Δίπλα στον Πρωθυπουργό ο πρώην Ύπατος Πρόεδρος της ΑΗΕΡΑ κ.  Καρακώστας. ΦΩΤΟ: sofokleousin.gr