Συνελήφθη η υποψήφια βουλευτής της Χ.Α. Θέμις Σκορδέλη – Εμφανιζόταν ως «αγανακτισμένη» στον Αγ. Παντελεήμονα

Συνελήφθη αργά το βράδυ της Τετάρτης από αστυνομικούς της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων η καταζητούμενη Θέμις Σκορδέλη, υποψήφια βουλευτής της Χρυσής Αυγής στις τελευταίες εκλογές και υπόδικος για ρατσιστική επίθεση.

Η 50χρονη κατηγορείται για εμπλοκή στην ίδια υπόθεση για την οποία συνελήφθη ο πρώην διοικητής του αστυνομικού τμήματος Αγίου Παντελεήμονα.

Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί την Πέμπτη  στον εισαγγελέα ενώ αναζητείται ακόμη ο τέταρτος από τους κατηγορούμενους και συγκεκριμένα ο 60χρονος συνταξιούχος αστυνομικός ο οποίος υπηρετούσε επίσης στο αστυνομικό τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα.

Η Σκορδέλη είχε εμφανιστεί ως «αγανακτισμένη κάτοικος» στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα και τον Ιούνιο του 2012 κατέβηκε ως υποψήφια με τη Χρυσή Αυγή στην Α΄Αθηνών.

Σε αστυνομική έρευνα που έγινε στο σπίτι της, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σημειώσεις με ονόματα, διευθύνσεις και άλλα στοιχεία μεταναστών, έντυπο υλικό της Χ.Α. και το ποσό των 145.000 ευρώ.

Μεταξύ άλλων έχει κατηγορηθεί για ρατσιστική επίθεση σε βάρος Αφγανών, η δίκη της ωστόσο έπαιρνε συνεχείς αναβολές (έχει οριστεί πλέν για τις 22 Ιανουαρίου 2014).