Γιατί ξαφνικά, οι Αθηναίοι ξύπνησαν σήμερα και άρχισαν να φωτογραφίζουν τον ουρανό

Με ένα σχεδόν συνωμοτικό τρόπο, οι Αθηναίοι από το πρωί, με το που αντίκρισαν τον ουρανό, άρχισαν να υψώνουν το κινητό τηλέφωνο για να φωτογραφίσουν αυτό το ασυνήθιστο, πανέμορφο θέαμα που έβλεπαν πάνω από την πόλη: Ενας ουρανός πουλουλένιος, γεμάτος με απαλά φουσκωτά σύννεφα που σαν ριντό έκρυβαν το πρώτο φως του ήλιου.

Το αποτέλεσμα εντυπωσιακό, τουλάχιστον τις πρώτες ώρες κοντά στο ξημέρωμα, με το κόκκινο να κυριαρχεί σε ένα ασυνήθιστο τοπίο για την πόλη. Δεν πέρασε πολύ ώρα και το facebook, το instangram, ακόμη και το twitter γέμισε με αυτές τις εικόνες που συνοδεύονταν από φράσεις αισιοδοξίας και ελπίδας. Η ομορφιά νικάει για λίγο έστω την βαριά αίσθηση της καθημερινότητας. Ακόμη και αν υπήρχαν και κάποιοι που το έριξαν απευθείας στο αστείο μιλώντας για … την κυτταρίτιδα του αττικού ουρανού.

Η πλειοψηφία των πολιτών επέλεξε να δει την ποιητική διάσταση πίσω από την την εικόνα. Λίγο αργότερα, ο ουρανός έγινε γκρίζος ξανά, χωρίς να χάνει όμως αυτή την μοναδική ανάγλυφη εικόνα που έκανε την 8 Οκτωβρίου του 2013 τη μέρα που οι Αθηναίοι δεν σταματούσαν να φωτογραφίζουν τον ουρανό τους.

Πηγή: iefimerida

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ