Αντιδράσεις στην απόλυση τουρκάλας λόγω “ντεκολτέ”

Η απόλυση της τουρκάλας παρουσιάστριας Γκιοζντέ Κάνσου, απο την εκπομπή μουσικών ταλέντων του τηλεοπτικού δικτύου ΑΤV, λόγω της αντίδρασης του αντιπροέδρου του AKP Xουσεϊν Τσελίκ για τον τρόπο ένδυσης της , είναι το βασικό θέμα του τουρκικού Τύπου που αντιδρά έντονα.

“Αυτό δεν ταίριαξε” είναι ο τίτλος της Radikal. “H Τουρκία δεν μπορεί να απολαύσει τις ελευθερίες που έρχονται λίγο λίγο. Την ημέρα που απελευθερώθηκε η μαντίλα στην Τουρκία, την ίδια ώρα απολύθηκε μια παρουσιάστρια εκπομπής ιδιωτικού τηλεοπτικού δικτύου λόγω του φορέματος της” γράφει η τουρκική εφημερίδα. “Τι σχέση έχω εγώ αυτή είναι μια απόφαση του τηλεοπτικού δικτύου” φέρεται να δηλώνει ο Τσελίκ όμως όλοι στην Τουρκία θεωρούν πως οι κατηγορίες που εξαπέλυσε εναντίον της Κάνσου ήταν ο μόνος λόγος της απόλυσης της.

Δεν μας έλεγαν πως το κράτος και ο πολιτικός δεν πρέπει να ανακατεύονται στον τρόπο ένδυσης και στον τρόπο ζωής. Φτάσαμε στο σημείο από τη μία πλευρά να χειροκροτούμε το τέλος της απαγόρευσης της ισλαμικής μαντίλας, από την άλλη όμως μιλάμε για την απόλυσης μιας παρουσιάστριας ιδιωτικού τηλεοπτικού δικτύου επειδή το φόρεμα της θεωρήθηκε «υπερβολικό» λόγω του ντεκολτέ.Αυτό είναι σωστό”; γράφει ο αρθρογράφος Eγιουπ Τζάν στην εφημερίδα Radikal.

Παρακάτω ειναι το βίντεο με την παρουσιάστρια Γιοζντέ Κάνσου και εκείνο το φόρεμα!

“Η δημοκρατία του τσαντόρ-όποια φορά ντεκολτέ απολύεται» είναι ο τίτλος της Cumhuriyet. “ H κυβέρνηση απελευθέρωσε την μαντίλα στο δημόσιο όμως δεν άλλαξε τους κανονισμούς που απαγορεύουν τα στις γυναίκες τα στενά παντελόνια, τα μπλουζάκια χωρίς μανίκια κτλ. Τώρα όμως απολύθηκε παρουσιάστρια λόγω του ντεκολτέ της λόγω της αντίδρασης του Τσελίκ. Η Γκιοζντέ Κάνσου ενημερώθηκε για την απόλυση της μετά την συνομιλία των αρμοδίων της εταιρείας παραγωγής με τα στελέχη του τηλεοπτικού δικτύου ΑΤV”.

OnAlert.gr