Εντεκα πράγματα για τον κόσμο που θα σας αλλάξουν τελείως φιλοσοφία [εικόνες]

Τελικά ξέρουμε ελάχιστα πράγματα για τον κόσμο γύρω μας αλλά και την καθημερινότητα μας, καθώς πολλά πράγματα στα οποία δεν δίνουμε σημασία είναι πολύ έξω από ότι πιστεύουμε.

Αυτό τουλάχιστον προσπαθεί να αποδείξει η Huffington Post η οποία δημοσιεύει 11 γεγονότα τα οποία μπορεί να αλλάξουν τελείως την άποψη που έχει ο κάθε ένας για τον κόσμο.

Οι ήπειροι δείχνουν τελείως διαφορετικές από ότι νομίζουμε:


«Ο χάρτης που έχουμε συνηθίσει, επικεντρώνεται στη Δύση και επιμηκύνει το μέγεθος των ηπείρων κοντά στους Πόλους. Η Αφρική και η Νότια Αμερική είναι στην πραγματικότητα πολύ μεγαλύτερες. Μια πιο σωστή προσέγγιση του κόσμου, βρίσκεται στον χάρτη των Gall- Peters το 1885»:

Εικόνα: WikiCommons H/T: BuzzFeed

Εάν πιστεύετε ότι είστε ένας στο εκατομμύριο, υπάρχουν τουλάχιστον 7.184 σαν εσάς


«Δεν είστε τόσο μοναδικοί! Υπάρχουν τουλάχιστον εφτά δισεκατομμύρια άνθρωποι στον πλανήτη. Ο κάθε ένας από αυτούς αξίζει σεβασμό».

Υπάρχουν κάστρα ακόμη και πύργοι φάρων οι οποίοι είναι πιο φθηνοί από διαμερίσματα της Νέας Υόρκης

«Με τα ενοίκια στη Νέα Υόρκη να αυξάνονται κατά μέσο όρο 3.000 δολάρια τον μήνα ακόμη και στο Μπρούκλυν αυτό το έτος, γίνεται όλο και πιο ελκυστικό το μετακινηθείς κάπου αλλού. Εάν είστε ένας από τους τυχερούς που έχετε λίγα χρήματα για να ξοδέψετε, θα μπορούσατε να το κάνετε σε έναν πραγματικό κάστρο ή πύργο».

Εικόνα: Monlin

«Οι ΗΠΑ δεν βρίσκονται ούτε στη λίστα με τις 50 μεγαλύτερες σε διάρκεια αυτοκρατορίες»

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται μόλις για ένα μικρό διάστημα στην Ιστορία. Ιδρύματα όπως η Τράπεζα της Αμερικής δεν είναι ούτε 100 ετών, Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι αξιόπιστες, απλά θυμηθείτε ότι δεν είναι αιώνιοι όλοι οι πυλώνες ης εξουσίας».

10% του πληθυσμού της Γης είναι ακόμη αναλφάβητο


«Δυστυχώς, ορισμένες χώρες διαστρεβλώνουν προς τα πάνω τα στοιχεία αυτό το στατιστικό. Χώρες όπως το Αφγανιστάν έχουν μόλις 28% ποσοστό αλφαβητισμού για τον συνολικό πληθυσμό».

Γιορτάζουμε μερικές πολύ «μαύρες» επετείους


«Η Ημέρα της Εργασίας δημιουργήθηκε ως ”τσιρότο” για να συγκαλύψει τις πολλαπλές σφαγές των Αμερικανών εργατών. Η ημέρα του Κολόμβου πήρε το όνομα της από έναν βίαιο τύραννο του οποίου η ιστορία είναι κυρίως μια απάτη. Η Ημέρα των Ευχαριστιών είναι μια κατ’ επίφαση γιορτή των Προσκυνητών και των ιθαγενών Αμερικανών. Πραγματικά καλύτερα να μην γιορτάσετε τίποτα».

Ενα ολόκληρο οικοσύστημα ζει στον αφαλό σας


«Επιστήμονες, έχουν βρει 2.369 διαφορετικά είδη βακτηρίων τα οποία ζουν στους αφαλούς των ανθρώπων. Στην έρευνα αυτή, τα 1.458 δεν είχαν εντοπιστεί ποτέ ξανά».

Δεν μπορούμε να δούμε όσα χρώματα βλέπουν τα κοτόπουλα. Επίσης ποτέ δεν θα δείτε όλα τα όμορφα χρώματα του ουρανίου τόξου


«Καθημερινά χάνετε πτυχές του σύμπαντος απλώς επειδή το σώμα μας δεν μπορεί να τα επξεργαστεί. Πώς μπορούμε να είμαστε οι κυρίαρχοι του κόσμου και να έχουμε πλήρη κυριαρχία πάνω από όλα τα άλλα έμβια όντα, όταν τα κοτόπουλα μπορούν να δουν περισσότερα χρώματα από ό,τι μπορούμε; Πρέπει να επανεξετάσουμε τη θέση μας. Επίσης, το ουράνιο τόξο στην πραγματικότητα αποτελείται από πάνω από 1 εκατομμύριο χρώματα, πολλά από τα οποία δεν μπορούμε ούτε να τα δούμε ».

Δεν έχουμε βρει ακόμη το μυστικό της αθανασίας, αλλά αυτή η μέδουσα το έχει βρει


«Η nutricula Turritopsis μπορεί να ζήσει για πάντα επιστρέφοντας στο πρώιμο στάδιο της ζωής μετά την σεξουαλική της ωρίμανση. Αν και η αθανασία μπορεί να μην είναι μια πραγματική δυνατότητα για τους ανθρώπους ακόμη, είναι καλό να γνωρίζουμε ότι η βασική ιδέα της δεν είναι μόνο επιστημονική φαντασία»

Οι κάτοικοι των ΗΠΑ περνούν 38 ώρες τον χρόνο κολλημένοι στην κίνηση


«Σχεδόν τις εργάσιμες ώρες μιας εβδομάδας κολλημένοι! Οι κάτοικοι της Ουάσινγκτον είναι χειρότερα με μέσο όρο 67 ώρες ετησίως, χρόνος τον οποίο πιθανώς επιθυμούν να μπορούσαν να έχουν πίσω»

 

«Ισως ήδη να ξέρετε πως ο Ηλιος μας είναι απλά ένα αστέρι μέσα σε 300.000.000.000.000.000.000.000 (300 εξάκις εκατομμύρια) στο σύμπαν μας…»


«Ωστόσο ξέρατε πως το αστέρι μας μπορεί να είναι απλά τα υπολείμματα ενός άλλου γαλαξία ο οποίος δημιουργήθηκε από μια ”μαύρη τρύπα” τεσσάρων διαστάσεων και ότι μπορεί επίσης να υπάρχουν πολλά άλλα πλανητικά συστήματα μέσα σε άλλες ”μαύρες τρύπες”;»

πηγή: Huffington Post- εικόνες: Getty, Michael Barrata

iefimerida.gr