ΣΑΤΙΡΙΖΟΝΤΑΣ: Η χώρα των ντέρμπυ

Γράφει ο Χρήστος Μαλασπίνας

“Η Ελλάδα δεν είναι μια συνηθισμένη χώρα. Είναι ένα ντέρμπυ”. Θρυλική φράση από τον θρυλικό Φρέντυ Γερμανό. Την έγραψε 15 χρόνια πριν. Όσο ζούσε και δημιουργούσε. Περίεργο πράγμα, όμως, τα ντέρμπυ δεν τελείωσαν ακόμη!..

Το ντέρμπυ είναι σύνδρομο. Είναι συνυφασμένο με το DNA του Έλληνα.  Η Ελλάδα γέννησε τον Πολιτισμό. Ο Πολιτισμός είναι άφαντος από την Ελλάδα. Φυσιολογικό. Ποιό παιδί μένει για πάντα στην πατρική οικία;

Όλα τα κάνουμε ντέρμπυ. Τα σχολειά είναι ένα ντέρμπυ! Φτιάχνουν τώρα Πειραματικά Γυμνάσια, λέει, όπου για να εισαχθεί ο μαθητής από το Δημοτικό πρέπει να δώσει εξετάσεις.

Μέχρι τώρα οι λιλιπούτιοι μαθητές έμπαιναν με κλήρωση…

Τώρα θα εισέρχονται μόνον οι άριστοι!!!

Δημιουργούμε, επομένως, ορισμένα Γυμνάσια και Λύκεια τα οποία θα ξεχωρίζουν όχι για την πρότυπη εκπαίδευση που θα παρέχουν, αλλά για τον ελιτίστικο χαρακτήρα τους!  Θα μπαίνουν οι άριστοι και θα βγαίνουν οι άριστοι! Αλλά και δω, ντέρμπυ καθόσον δεν χωράνε όλοι οι επιτυχόντες μαθητές! Και τι κάνουμε; Καταργούμε με μιας και το “πειραματικό” και το “πρότυπο” και οι ισοψηφίσαντες στην τελευταία θέση επιτυχίας μπαίνουν στην κοινή και εξορκισμένη…κληρωτίδα!..

Ελλάς των … στημένων ντέρμπυ!

Και των “πουλημένων” διαιτητών, τύπου Μέρκελ και Λαγκάρντ!

Έγιναν και οι ίδιες ένα ντέρμπυ!

Να δούμε αυτές ποιός θα τις διαιτητεύσει…

Η Χρυσή Αυγή ήτανε το τελευταίο αποκούμπι των ντέρμπυ. Αναρχικοί-χρυσαυγίτες σημειώστε Χι (ή χα-χα, ό,τι σας αρέσει!) Πάνω που το είχαμε ξεχάσει ξαναφάνηκε το δίδυμο που θα “ανάψει” την Επανάσταση στην Ελλάδα! Μαζιώτης και Ρούπα κυκλοφόρησαν μανιφέστο. Για τα πανηγύρια! Ενάμισης χρόνος  πέρασε από την εξαφάνισή τους. Πόσα χρόνια ακόμη θα χρειασθεί η αντιτρομοκρατική για να τους ξετρυπώσει;

Γίνανε κι αυτοί ένα ντέρμπυ!

Το θεώρημα “εντός, εκτός και επί τα αυτά” έγινε και αυτό επίσης ένα ντέρμπυ στην Ελλάδα. Παίζεται μεταξύ Σαμαρά και Τσίπρα!  Με το θεώρημα αυτό πέτυχε ο Σαμαράς να επεκτείνει τη θεωρία των δύο άκρων, την έσπρωξε στο ένα άκρο που το διέσπασε σε δύο και έχουμε, έτσι, τριχοτόμηση!!! Θα περάσουμε στα μπαράζ πλέον, είναι βέβαιο. Πρώτα η μάχη Χρυσής Αυγής-ΣΥΡΙΖΑ. Μετά ο νικητής με το εσωτερικό άκρο του ΣΥΡΙΖΑ! Εμφύλιος σπαραγμός! Αυτό κι αν θα είναι ντέρμπυ!

Σε ντέρμπυ μετατρέψαμε και τον αγώνα με την Σλοβενία! Πάλι καλά, δηλαδή, που οι φιλοξενούμενοι είχανε ψυχοπονιάρη γκολκήπερ! Διαφορετικά θα βλέπαμε μπαράζ με το …μονοκυάλι!

Αλλά είπαμε, δεν είμαστε μια συνηθισμένη χώρα…

Γι’ αυτό  δεν παίζουμε και συνηθισμένα ντέρμπυ!