Ολόκληρο οπλοστάσιο στη βίλα του φυγόδικου εφοπλιστή στη Βούλα – Συνδέεται με τη Χρυσή Αυγή;

Σημαντικός αριθμός όπλων και άλλων αντικειμένων έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής στην έπαυλη του φυγόδικου επιχειρηματία στο Πανόραμα της Βούλας, σε έρευνα η οποία βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη από τις δικαστικές αρχές, με την συνδρομή της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, στο πλαίσιο της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, μέχρι τώρα έχουν βρεθεί 20 πυροβόλα όπλα και συγκεκριμένα ημιαυτόματες καραμπίνες αμερικανικής κατασκευής, για τις οποίες έχουν εκδοθεί άδειες κυνηγετικών όπλων. Ωστόσο, οι επτά από αυτές δεν εμπίπτουν σε αυτή την κατηγορία, ενώ για τις άλλες ερευνάται αν εμπίπτουν.

Για τον λόγο αυτό στην έρευνα συμμετέχει η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, που διερευνά εκτός των άλλων και τον τρόπο που έχουν εκδοθεί οι συγκεκριμένες άδειες.

Ένα όπλο ίδιου τύπου βρέθηκε σε παράλληλη έρευνα και σε άλλο σπίτι του επιχειρηματία στο Παλαιό Φάληρο.

Στην έπαυλη στην Βούλα βρέθηκαν ακόμα και κατασχέθηκαν:

– 60 μαχαίρια διαφόρων τύπων – πεταλούδες – στιλέτα,

– 10 διόπτρες κατεύθυνσης στόχων laser

– δύο συσκευές ηλεκτρικής εκκένωσης taser.

Υπενθυμίζεται ότι ο επιχειρηματίας είναι φυγόδικος στην υπόθεση του εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη, (ο οποίος είναι προφυλακισμένος), για τα δάνεια της τράπεζας FBB.

ΑΛΛΗ ΕΚΔΟΧΗ

Τελικά όλα δείχνουν ότι δεν είναι μονάχα τα 20 όπλα και τα 60 μαχαίρια που βρέθηκαν στην έπαυλη του φυγόδικου εφοπλιστή στο Πανόραμα της Βούλας.

Συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας στο σπίτι του εφοπλιστή ΦΩΤΟ NEWSIT
Συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας στο σπίτι του εφοπλιστή ΦΩΤΟ NEWSIT

Οι έρευνες που έγιναν στο σπίτι του εφοπλιστή και που πλέον συνδέονται με την υπόθεση της Χρυσής Αυγής και του οπλοστασίου της οργάνωσης δεν είναι οι μόνες, ούτε και οι πρώτες που φέρνουν στο φως ένα ολόκληρο οπλοστάσιο.

Τα όπλα στο μουσείο και το ορφανό κοντέινερ

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Τα Νέα” τον περασμένο Απρίλιο και ενώ ο εφοπλιστής ήταν ήδη αναζητούμενος οι αστυνομικοί έκαναν έφοδο σε μουσείο του οποίου είναι ο πρόεδρος.

Εκεί βρέθηκαν 52 μη λειτουργικά όπλα χωρίς άδεια και άλλα 27 με άδεια.

Εδώ με νόημα έμπειροι αστυνομικοί, αν και δεν διευκρινίζουν τον τύπο των όπλων, λένε ότι ο όρος μη λειτουργικά δεν σημαίνει πως είναι όπλα τα οποία δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Όπως λένε με νόημα οι αστυνομικοί πολλά από αυτά τα όπλα είναι έτοιμα να πυροβολήσουν με την προσθήκη ενός και μόνο ανταλλακτικού.

Και πάλι όμως, όπως αναφέρουν πηγές της αστυνομίας τα ευρήματα αυτά εν είναι τα μόνο που έχουν στρέψει ξανά το ενδιαφέρον των αστυνομικών πάνω τους.

Το εν λόγω μουσείο έχει αφήσει … ορφανό στο Ικόνιο ένα Κοντέινερ το οποίο παραμένει στα αζήτητα για μήνες.
Επισήμως το κοντέινερ περιέχει “έκθεμα αεροπλοϊας προς αποκατάσταση”.

Το κοντέινερ που έχει χώρα προέλευσης το Βέλγιο δεν έχει περάσει από κανέναν ουσιαστικό έλεγχο μέχρι στιγμής.
Οι αστυνομικοί φαίνεται πως τώρα θα το “ανοίξουν” καθώς οι ενδείξεις για ύποπτο περιεχόμενο αυξάνονται μετά και τις χθεσινές ανακαλύψεις στο σπίτι του φυγόδικου εφοπλιστή.

Συνεχίζονται οι έρευνες στο σπίτι της Βούλας

Οι αστυνομικοί έχουν εντοπίσει στη Βούλα 60 μαχαίρια διαφόρων τύπων – πεταλούδες – στιλέτα, 10 διόπτρες κατεύθυνσης στόχων laser, αλλά και δύο συσκευές ηλεκτρικής εκκένωσης (taser). Ωστόσο οι αστυνομικοί κάνουν φύλλο και φτερό κάθε χώρο του σπιτιού αναζητώντας ευρήματα που θα οδηγήσουν τις έρευνες.
Ο μάρτυρας που συνέδεσε τον εφοπλιστή με τη Χρυσή Αυγή είπε πως είδε ο ίδιος με τα μάτια του όπλα τύπου g3 αλλά και τύπου “Καλάσνικοφ” στο σπίτι του εφοπλιστή. Τέτοιου είδους όπλα δεν έχουν εντοπιστεί και έτσι οι έρευνες συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό.