Πρόταση- παραίνεση από τον Δημήτρη Αβραμόπουλο στους πολιτικούς

Με πρόταση παραίνεση προς τους συναδέλφους του πολιτικούς  ξεκίνησε την ομιλία του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος μιλώντας στη διάσκεψη της «Ενωσης Πρωτευουσών Κεντρικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης που πραγματοποιείται στην Αθήνα.
Συγκεκριμένα ο Δημήτρης Αβραμόπουλος  αφού πρώτα επεσήμανε ότι θεωρεί πολύ σημαντική την περίοδο που ήταν δήμαρχος Αθηναίων είπε: «θα ήταν πολύ χρήσιμο για τους πολιτικούς αν είχαν περάσει μία περίοδο της ζωής τους υπηρετώντας τους δημότες και τις πόλεις τους».
Και αναφερόμενος σε εκείνα που αποκόμισε από εκείνη την περίοδο ανέφερε: Δεν σας κρύβω ότι αυτή την περίοδο των οκτώ ετών ως Δήμαρχος Αθηναίων διδάχθηκα και έμαθα τι σημαίνει πραγματικά πολιτική και Δημοκρατία στην πράξη.
Η σύσφιξη των σχέσεων συγκεκριμένων πόλεων ήταν μια πρωτοβουλία που πάρθηκε το 1995 από την Αθήνα που υποστήριξαν οι δήμαρχοι του Βελιγραδίου, της Άγκυρας, της Βουδαπέστης, του Βουκουρεστίου, του Κιέβου, του Κισινάου, της Λουμπλιάνας, της Λευκωσίας, της Ποντγκόριτσα, του Σεράγεβου, των Σκοπίων, της Σόφιας, των Τιράνων, της Βιέννης και του Ζάγκρεμπ.
Μάλιστα υπογράφτηκε και η  Ιδρυτική Πράξη της Διάσκεψης των Δημάρχων των Πρωτευουσών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.
«Ήταν ένα μικρό βήμα με πολύ θετικά αποτελέσματα. Ένα βήμα που άνοιξε το δρόμο σε μία νέα για την εποχή αντίληψη. Τo ιδεώδες της Διπλωματίας των Πόλεων. Ένα βήμα που οδήγησε στην ανάπτυξη της Ένωσης Πρωτευουσών Κεντρικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης», όπως τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος
newpost.gr