Μπεμπόνης: Άκυρο το Συνέδριο – Διαψεύδουν παραιτήσεις στο “Νέο Κύμα Μεσσηνίας”

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Ο Πρόεδρος (από το 34ο Συνέδριο) της  Παμμεσηνιακής Ομοσπονδίας ΗΠΑ και Καναδά, Βασ. Μπεμπόνης,  με νεώτερο  e-mail  του, στην ΡΗΡ, παρουσιάζει non paper  στο οποίο παραθέτει τους λόγους για τους οποίους, κατά την άποψή του, είναι άκυρο το  35ο Συνέδριο Καλαμάτας και γνωστοποιεί ότι “οι Σύλλογοι Αμερικής θα προχωρήσουν στην ενεργοποίηση της Παμμεσσηνιακής Ομοσπονδίας Η.Π.Α.” στην περίπτωση που οι υπό τον κ. Τζαλαλή εκλεγέντες ως μέλη του Δ.Σ. δεν σπεύσουν να παραιτηθούν και εν συνεχεία να συνδιοργανώσουν όλοι μαζί νέο  35ο Συνέδριο το 2014 στο Σικάγο…
Ως γνωστόν, το Συνέδριο στην Καλαμάτα πραγματοποίησαν  ο πρώην Α’ Αντιπρόεδρος και νυν εκλεγμένος Πρόεδρος της Παμμεσσηνιακής Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά Θεόδωρος Τζαλαλής και δέκα, από τους 16 Συλλόγους της Ομοσπονδίας (σύμφωνα με ανακοίνωση του προεδρείου του υπό αμφισβήτηση Συνεδρίου).

Την ίδια ώρα, με έτερο e-mail που έφθασε στην ΡΗΡ, o κ. Δημήτρης Χρονόπουλος ( Dimitri Chronopoulos), Πρόεδρος του Συλλόγου Νέο Κύμα Μεσσηνίας, (Neo Kyma Messinias) διαψεύδει φήμες ότι παραιτήθηκε ο ίδιος και κάποια από τα μέλη του Συλλόγου. Το e-mail αναφέρει: «To All Fellow Messinians: We want to put a rumor to rest! STOP spreading lies! Not a single board member of the Neo Kyma Messinias has resigned!   The president is still president and will continue to be president until elections!

From Dimitri Chronopoulos, President Neo Kyma Messinias

And Andegone D. Boufas, General Secretary”.

Και στα ελληνικά, «Προς όλους τους φίλους Μεσσήνιους, Θέλουμε να διαψεύσουμε μία φήμη! Να σταματήσουν να διαδίδουν ψέματα! Ο Πρόεδρος είναι ακόμη πρόεδρος και θα παραμείνει πρόεδρος μέχρι τις εκλογές!»

Το Non paper

To e-mail του κ. Μπεμπόνη, παρότι υπογράφεται από τον ίδιο, εντούτοις δεν είναι σε επιστολόχαρτο της Ομοσπονδίας, γεγονός που δικαιολογεί τον τίτλο που του δώσαμε «non paper”.

Σ΄αυτό, ο εν Αμερική Πρόεδρος των Μεσσηνίων αναφέρει τα εξής:

«Γιατί Το Συνέδριο Στη Καλαμάτα Είναι Άκυρο.

Για την παράφορη καταπάτηση του Καταστατικού της Παμμεσσηνιακής Ομοσπονδίας, όπως:

Εξαπάτησαν την ομογένεια και δήλωσαν τη συμμετοχή στο «συνέδριο» 2 Συλλόγων οι οποίοι μέχρι το «Συνέδριο» δεν ήταν νόμιμοι στη πολιτεία της Μασαχουσέτης..

Δεν συμμετείχαν οι Μεσσηνιακοί Σύλλογοι:  o ΝΕΟ ΚΥΜΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ–Σικάγο Ιλλινόις o Σύλλογος Μεσσηνίων ΝΑΒΑΡΙΝΟ –Σικάγο Ιλλινόις o Σύλλογος γυναικών ΥΠΑΠΑΝΤΗ-Νίλες Ιλλινόις  o Σύλλογος Μεσσηνίων ΝΑΒΑΡΙΝΟ-Σαν Φραγκίσκο Καλιφόρνιας  o Σύλλογος Μεσσηνίων ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ –Σικάγο Ιλλινόις o Σύλλογος ΜΕΣΣΗΝΙΩΝ-Ντιτρόιτ Μίσιγκαν o Σύλλογος Μεσσηνίων ΚΑΛΑΜΑΤΑ–Μόντρεαλ Καναδά

Στο αποκαλούμενο «συνέδριο τους» δεν συμμετείχαν: o Ο Πρόεδρος της Παμμεσσηνιακής Ομοσπονδίας, κ. Βασίλης Μπεμπόνης o Ο Γραμματέας της Παμμεσσηνιακής Ομοσπονδίας, κ Βασίλης Γιαννέτος o Ο Ταμίας της Παμμεσσηνιακής Ομοσπονδίας κ. Τάσος Τομαράς o Ο Συντονιστής Δυτικών πολιτειών Αμερικής  o Ο Συντονιστής του Κεμπέκ Καναδά  o Ο Συντονιστής του Βανκούβερ Καναδά o Ο Συντονιστής του Σαν Φραγκίσκο Καλιφόρνιας

Δεν συμμετείχαν οι Πρόεδροι – Συλλόγων μελών της Παμμεσσηνιακής Ομοσπονδίας από:

o Αδελφότητα Μεσσηνίων-Κεμπέκ Καναδά o Συλλόγου Μεσσηνίων-Βανκούβερ Καναδά o Συλλόγου Μεσσηνίων-Τορόντο Καναδά  o Συλλόγου Τριφυλλίων-Τορόντο Καναδά o Συλλόγου Αριστομένης-Νέας Υόρκης

Αυτό είναι αποτέλεσμα της άρνησης των συλλόγων να γίνει το συνέδριο στη Καλαμάτα. Και δικαίωσε εκείνους που πίστευαν ότι θα έπρεπε να γινόταν στην Αμερική.

Δεν υπήρχε επιτροπή διαπιστευτηρίων να ελέξει τη νομιμότητα των

Συλλόγων-μελών όπως ρητά υπαγορεύει το Καταστατικό (άρθρο 18).

Κανένας απο τους «αντιπροσώπους» που έλαβαν μέρος δεν είχε την έγκριση του Συλλόγου στον οποίο ανήκει (με υπογραφή Προέδρου και Γραμματέα).

Από τους 8 συλλόγους που δήθεν συμμετείχαν στο «συνέδριο» ελάχιστοι πλήρωσαν την ετήσια εύδρομη τους στη Ομοσπονδία.

Δεν έγινε οικονομικός απολογισμός όπως προβλέπεται από το καταστατικό.

Δεν έστειλαν αντίγραφα των πρακτικών αλλά θα τα στείλουν μετά απο τρεις μήνες!!!

Η πρόεδρος του Συλλόγου Λαχανάδα Φοινικούντα έλαβε μέρος μόνη της χωρίς κανένα μέλος να είναι ενημερωμένο (πλήρωσε δικά της χρήματα )

Μόνο πρώην αξιωματούχοι ήταν παρόντες επειδή βρισκόντουσαν στη Καλαμάτα.

Και το επώδυνο για το γόητρο και την αξιοπρέπεια της Ομοσπονδίας ήταν η απουσία των φορέων και τοπικών αρχών του νομού και της περιφέρειας κατά την έναρξη του συνεδρίου.

Αυτό που έγινε στη Καλαμάτα δεν ήταν συνέδριο αλλά λίαν επιεικώς θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως φαρσοκωμωδία που εξέθεσε και υποβίβασε ανεπανόρθωτα τη μεγάλη και δραστήρια Παμμεσσηνιακή Ομοσπονδία στη συνείδηση των συμπατριωτών μας.

Συνεπώς μετά απο αυτά που έγιναν φέτος στις 27 Ιουλίου στη Καλαμάτα και αν πράγματι όλοι πιστεύουμε στην ενότητα των αποδήμων Μεσσηνίων, θα πρέπει να παραιτηθεί το Συμβούλιο που προέκυψε από το Συνέδριο και να δημιουργηθεί μια προσωρινή Διοικούσα επιτροπή από όλες τις περιφέρειες και όλοι μαζί να διοργανώσουμε το 35 Συνέδριο το 2014 στο Σικάγο.

Σε αντίθετη περίπτωση οι Σύλλογοι Αμερικής θα προχωρήσουν στην ενεργοποίηση της Παμμεσσηνιακής Ομοσπονδίας Η.Π.Α. και ο καθένας ας αναλάβει της ευθύνες του.

Με εκτίμηση,

Βασίλης Μπεμπόνης Πρόεδρος»

Ο κ. Τζαλαλής

Υπενθυμίζεται ότι όπως έγραψε η ΡΗΡ,  σε ανακοίνωση που κυκλοφόρησε αμέσως μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του 35ου Συνεδρίου ο κ. Τζαλαλής, υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, ότι  «…στο συνέδριο συμμετείχαν 36 σύνεδροι από 10 συλλόγους (επί συνόλου 16) της Παμμεσσηνιακής Ομοσπονδίας. Οι σύλλογοι-μέλη της Ομοσπονδίας που συμμετείχαν ήσαν οι εξής: Pamisos & Amalia Messenian Society (Boston, MA), Ypapanti To Sotiros Kalamatas (Boston, MA), Brotherhood Dimou Koronis (Montreal, Quebec), Logas Messenian Society (Laval, Quebec), Messenian Brotherhood of Canada (Montreal, Quebec), Brotherhood of B.C. (Vancouver, BC), Association Trifylion Messinias (Toronto, Ontario), Panmessinian Association Papaflesas-Ipapanti (Toronto, Ontario), Messenian Benevolent Association “Aristomenis” (N.Y., New York), Finikouda-Lahanada (Chicago, IL).

*Φωτογραφία πρώτης σελίδος: Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας “Φωνή” της Καλαμάτας, Παρασκευή, 26 Ιουλίου 2013.