Οι δίδυμες που γιόρτασαν έναν αιώνα ζωής!

Παντρεύτηκαν την ίδια χρονιά κι έμειναν χήρες πάλι την ίδια χρονιά

 Είναι σπάνιο να υπάρχει ένας αιωνόβιος σε μία οικογένεια, πόσω μάλλον δύο! Έτσι συμβαίνει όμως με τις δίδυμες Marjorie Gilbert και Winifred Witt που γιόρτασαν χθες μαζί τα 100α γενέθλιά τους.

Οι δίδυμες από τη Βρετανία πιστεύεται πως είναι μεταξύ των μόλις 15 ζευγαριών διδύμων που έφτασαν τον ένα αιώνα ζωής. Είναι ακόμα λιγότεροι οι δίδυμοι που είναι και πανομοιότυποι, όπως οι Marjorie και η Winifred.

«Είναι αχώριστες, πάντα ήταν, από τότε που γεννήθηκαν», δήλωσε στη Daily Mail ο Nolan Witt, γιος της Winifred.

«Υπήρξαν φορές που δεν ξέραμε ποια είναι ποια, παρότι είμαστε τα παιδιά τους! Είμαι σίγουρος πως υπήρξαν και κάποιοι σύντροφοι που έπαθαν το ίδιο», πρόσθεσε.

Οι δύο γυναίκες γεννήθηκαν το 1913 και στην παιδική τους ηλικία μοιράζονταν τα ρούχα, τα βιβλία και το κρεβάτι τους.

«Θυμάμαι τη θεία μου να μου λέει πως έκλαιγε τη νύχτα που η μαμά μου παντρεύτηκε γιατί ήταν η πρώτη νύχτα στη ζωή της που κοιμήθηκε μόνη της», είπε η κόρη της Marjorie, Ann Eccleshare.

Οι δύο αδελφές παντρεύτηκαν στα 21 τους αλλά είχαν αποφασίσει να μην χωρίσουν κι έτσι μετακόμισαν με τις οικογένειές τους σε ένα σπίτι στο Pontrhydyrun, κατά τη διάρκεια του πολέμου.

Η κάθε μία έκανε από τέσσερα παιδιά και σήμερα η Winifred έχει εννιά εγγόνια και τέσσερα δισέγγονα και η Marjorie οκτώ εγγόνια και δύο δισέγγονα.

Έμειναν και οι δύο χήρες την ίδια χρονιά, το 1992 και από τότε ζουν μαζί.

«Πιστεύουμε πως όταν πεθάνει η μία, η άλλη θα την ακολουθήσει. Είναι αδύνατο η μία να είναι χωρίς την άλλη, είναι σε όλα μαζί», τόνισε ο Nolan. «Για μας ήταν σαν να είχαμε δύο μαμάδες. Τους αγοράζαμε πάντα τα ίδια δώρα για τα Χριστούγεννα και το Πάσχα. Δεν ήταν ποτέ διαφορετικές», πρόσθεσε.

NewsBeast.gr