Ονομαστική ψηφοφορία για την αναστολή της χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής

Σε ονομαστική ψηφοφορία αναμένεται να τεθεί η τροπολογία για την αναστολή χρηματοδότησης των κομμάτων, με πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ, με στόχο να “παγιδεύσει” τον ΣΥΡΙΖΑ και να αναδειχθούν οι δύο γραμμές μέσα στο κόμμα.

Και αυτό γιατί ενώ η επίσημη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ είναι να υπερψηφίσουν την τροπολογία, υπάρχει μία ομάδα βουλευτών, που εκφράζει ενστάσεις και κυρίως η πλειοψηφία αυτών των βουλευτών ανήκει στην αριστερή πλατφόρμα.

Η τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών πάντως αναμένεται να ψηφιστεί με ευρύτατη πλειοψηφία, καθώς τη στηρίζουν τέσσερα κόμματα, η Νέα Δημοκρατία, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ.

Προβλέπει για την αναστολή της χρηματοδότησης πολιτικών κομμάτων, σε περίπτωση που ασκηθεί δίωξη κατά στελεχών για εμπλοκή σε εγκληματική οργάνωση ή σε τρομοκρατική δραστηριότητα και η απόφαση θα λαμβάνεται από τη Βουλή με απόλυτη πλειοψηφία, δηλ. 151 ψήφους.

Σημειώνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, διά του κοινοβουλευτικού του εκπροσώπου, Δημήτρη Παπαδημούλη, έχει πει πως θα υπερψηφίσει για λόγους συμβολικής συναίνεσης την τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών, παρότι επιμένει στον όρο της διευρυμένης πλειοψηφίας και διαφωνεί στη συμπερίληψη του αδικήματος της τρομοκρατικής δραστηριότητας (άρθρο 187α του Ποινικού Κώδικα) στις προϋποθέσεις εφαρμογής της.

Και νέα εισαγγελικά αιτήματα για την άρση ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής

Τα συγκεκριμένα αιτήματα για την άρση της ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, Ελένης Ζαρούλια, Ηλία Κασιδιάρη και Ηλία Παναγιώταρου και Στάθη Μπούκουρα αναμένεται να συζητηθούν στην Επιτροπή Δεοντολογίας.

Συγκεκριμένα αφορούν:

ΖΑΡΟΥΛΙΑ: παράβαση νόμου περί όπλων (υπόθεση της σφαίρας που εντοπίστηκε μέσα σε ταξιδιωτικό σάκο κατά την επίσκεψή της στον σύζυγό της κ. Μιχαλολιάκο στην Αντιτρομοκρατική).

ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ – ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΟΣ: για το αδίκημα της παράνομης βίας, στη διάρκεια επεισοδίων, κατά του δημάρχου Οιχαλίας-Μελιγαλά Μεσσηνίας Φίλιππου Μπάμη, τον περασμένο Σεπτέμβριο.

ΜΠΟΥΚΟΥΡΑΣ: για τα αδικήματα της εξύβρισης, της απειλής κατά συναυτουργία και της κακόβουλης βλασφημίας (επεισόδια στα Εξαμίλια Κορινθίας τον Ιαν. του 2012, επίθεση στον δήμαρχο Κορίνθου Αλέξανδρο Πνευματικό.

NewsIt.gr