Φθηνότεροι ναύλοι προς 12 νησιά άγονων γραμμών που καλύπτει η Olympic

Με φθηνότερους ναύλους θα έχουν τη δυνατότητα να ταξιδεύουν επιβάτες σε 12 νησιά άγονων γραμμών τα οποία συνδέονται απευθείας με την Αθήνα και που καλύπτονται από το δίκτυο της Olympic Air.

Η νέα τιμολογιακή πολιτική θα τεθεί σε εφαρμογή στις αρχές Δεκεμβρίου, και αφού πρώτα ολοκληρωθεί η εξαγορά της Olympic από την Aegean, κάτι που αναμένεται να γίνει έως τα τέλη του μήνα.

Το επιβατικό κοινό θα έχει τη δυνατότητα να ταξιδεύει στα νησιά αυτά με φθηνότερο ναύλο ύψους 39 ευρώ, δίχως να περιλαμβάνονται οι φόροι των αεροδρομίων, και θα ισχύει για ορισμένο αριθμό θέσεων ανά πτήση, που θα αυξομειώνεται εποχικά και μόνο για τους επιβάτες που θα κλείσουν τα εισιτήριά τους μεγάλο χρονικό διάστημα πριν το δρομολόγιο.

Μέχρι σήμερα διατίθεται ένας ναύλος ανά προορισμό στις γραμμές Δημόσιας Υπηρεσίας, ο οποίος έχει προσδιορισθεί (ως ανώτατος) από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και κυμαίνεται από €56 – €92, ανά μονή διαδρομή, ανάλογα με τον προορισμό.

Αλλαγές θα προκύψουν σε συνολικά 15 δρομολόγια άγονων γραμμών σε νησιά τα οποία τώρα καλύπτονται από την Olympic Air, όπως άλλωστε ανακοίνωσαν οι διοικήσεις των δύο εταιρειών σε συνάντηση που είχαν με εκπροσώπους των νησιών αυτών.

Οι επιβάτες θα έχουν τη δυνατότητα να εκμεταλλεύονται προσφορές για τις συνδέσεις νησιών άγονης γραμμής με το εξωτερικό με πτήσεις της Aegean ή της Olympic Air χωρίς χρέωση (€0 ναύλος, πλέον φόρων) για το εσωτερικό σκέλος του ταξιδιού τους μήνες Νοέμβριο- Μάρτιο, και με χρέωση μόλις €20 ανά σκέλος (πλέον φόρων αεροδρομίων) για το διάστημα Απριλίου – Οκτωβρίου.

Η δυνατότητα αυτή θα ισχύει για επιβάτες που ταξιδεύουν την ίδια ημέρα από εξωτερικό προς άγονες γραμμές (ή αντίστροφα) και εκτελούν και τα δύο σκέλη με πτήσεις της Aegean ή της Olympic Air.

Οι δύο εταιρείες σχεδιάζουν επίσης, με την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Olympic από την Aegean, να αυξήσουν τη χωρητικότητα των θέσεων στα δρομολόγια επτά νησιών άγονων γραμμών για το χρονικό διάστημα από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο.

Τα νησιά αυτά είναι η Νάξος, η Αστυπάλαια, η Ικαρία, η Ζάκυνθος, η Σκιάθος, η Κάρπαθος και τα Κύθηρα.

Πηγή: skai.gr