Ξεκινούν οι εργασίες για τo γιγαντιαίο “θερμοκήπιο” της Amazon

Amazon ετοιμάζεται να ξεκινήσει τα έργα για το εντυπωσιακό “θερμοκήπιο”που θα κατασκευαστεί στην καρδιά του Seattle και πρόκειται να στεγάσει τμήμα του εργατικού δυναμικού της.

Η πρόταση της εταιρίας απέσπασε τηνομόφωνη έγκριση της ρυθμιστικής επιτροπής του δημοτικού συμβουλίου της πόλης και πλέον αναμένεται να αποφανθεί και το αρμόδιο τμήμα σχεδιασμού και ανάπτυξης. Μόλις δοθεί το πράσινο φως, η οικοδομική άδεια θα εκδοθείσε διάστημα ενός μήνα.

Η εντυπωσιακή κατασκευή, η οποία τροποποιήθηκε ελαφρώς από τα αρχικά σχέδια περιλαμβάνει τρεις γιγάντιους, διάφανους θόλους, οι οποίοι θα αποτελούν ένα εντυπωσιακό σύμπλεγμα κτιρίων και θα διαθέτουν μεταλλικό σκελετό με γεωμετρικά σχήματα θυμίζοντας εικόνες από οργανική χημεία.

Στο εσωτερικό της θα βρίσκονται γραφεία, αίθουσες εστίασης και εμπορικά καταστήματα.

Οι θόλοι θα ξεπερνούν σε ύψος τα 29 μέτρα και θα διαθέτουν φυτά και δέντρα τα οποία θα αναπτύσσονται μέσα σε έναν χώρο με προηγμένο σύστημα ελέγχου του εσωτερικού κλίματος.

Θα αποτελούν τμήμα των νέων εγκαταστάσεων της Amazon οι οποίες θα απαρτίζονται από τρεις μεγάλους ουρανοξύστες με περισσότερους από 70 ορόφους έκαστος.

 

Pc Magazine