Εντοπίστηκαν οι βιολογικοί γονείς της Μαρίας;

Ίσως εντοπίστηκαν την Πέμπτη, σε χωριό της Βουλγαρίας, οι βιολογικοί γονείς της μικρήςΜαρίας. Η Σάσα Ρούσεβα και ο Ατανάς Ρούσεφ οδηγήθηκαν σε Αστυνομικό Τμήμα και ανακρίθηκαν.

Σύμφωνα με το βουλγαρικό ΜΜΕ bgnes, η Ρούσεβα παραδέχθηκε ότι άφησε τη Μαρία στην Ελλάδα λόγω της ακραίας φτώχειας της: “Δεν υπήρχε τροφή, δεν υπήρχαν θέσεις εργασίας. Δώσαμε στο παιδί χωρίς χρήματα, δεν είχαμε τίποτα να φάμε”.

Η αστυνομία αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για την ανάκριση, η οποία διεξήχθη στην πόλη Γκούρκοβο, στην κεντρική Βουλγαρία.

Όπως αναφέρεται στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Τρουντ, που επικαλείται πληροφορίες, το ανδρόγυνο των Ρομά ζει στο Νικολάεβο τα τελευταία 7 με 10 χρόνια.

Όπως αναφέρουν τοπικά ΜΜΕ, η οικογένεια έχει επτά παιδιά, αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα και ζει σε άθλιες συνθήκες.

Ένα από τα παιδιά του ζευγαριού δήλωσε προς τους δημοσιογράφους στο Νικολάεβο, όπου ζει η οικογένεια, ότι η μητέρα του αναγνώρισε την Μαρία βλέποντάς την στην τηλεόραση.

Ο αδερφός του πατέρα της Μαρίας, το όνομα του οποίου είναι Άγγελ, αποκάλυψε στην εφημερίδα λεπτομέρειες γύρω από την υιοθέτησή της.

Όπως ισχυρίζεται, η μικρή γεννήθηκε στην Ελλάδα, όταν οι δύο γονείς της δούλευαν σε συγκομιδή ελιών και πορτοκαλιών. 

Οι γονείς άφησαν όμως, το μωρό τους στην Ελλάδα, επειδή δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν τααπαιτούμενα έγγραφα, προκειμένου να επιστρέψουν μαζί του στη Βουλγαρία.

Το μεγαλύτερο παιδί της οικογένειας, ωστόσο, διηγήθηκε στο τηλεοπτικό κανάλι BTV, ότι οι γονείς πήρανλεφτά για τη Μαρία, προστίθεται στο ρεπορτάζ.

Η τηλεόραση έδειξε πολύ ξανθά παιδιά -κυρίως τον Ίσους, ηλικίας 15 ετών, και ένα άλλο περίπου δύο ετών- στο φτωχό γκέτο των Ρομά στο Νικολάεβο.

Ο Ίσους, τον οποίο επικαλούνται τα πρακτορεία ειδήσεων, δήλωσε πως η μητέρα του είχε εγκαταλείψει την Μαρία επειδή δεν είχε χρήματα για να επιστρέψει.

Οι γείτονες των Ρούσεφ επιβεβαίωσαν πως η οικογένεια είχε πάει στην Ελλάδα.

Ορισμένοι υποστήριξαν πως η μητέρα πούλησε το παιδί της για 500 λέβα (250 ευρώ). 
http://admin.nooz.gr/Uploads/maria_4xroni_roma1810134.jpg

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 34χρονη Ρούσεβα γέννησε στις 31 Ιανουαρίου 2009 -στη Λαμία- ένα κοριτσάκι βάρους 3,100 κιλών.

Είχε βρεθεί στην Ελλάδα για περιστασιακές αγροτικές εργασίες στα χωράφια της Φθιώτιδας.

Αν αληθεύουν τα παραπάνω δημοσιεύματα, πολύ σύντομα θα διενεργηθεί έλεγχος DNA, ώστε να αποδειχθεί αν πρόκειται πράγματι για τους φυσικούς γονείς της μικρής Μαρίας.

Στη γειτονιά των Ρομά στο Νικολάεβο λένε, ότι γνωρίζουν το ανδρόγυνο εδώ και πολλά χρόνια αλλά ποτέ δεν έχουν δει τη μικρή Μαρία.

Πάντως, όπως αναφέρεται, ο Ατανάς είχε φυλακιστεί για κλοπές και ξυλοδαρμό, ενώ η Σάσα τον είχε χωρίσει όταν μπήκε σε ψυχιατρική κλινική για νοσηλεία, όπως αναφέρεται.

NewsIt.gr