Tο πάνω χέρι στη μάχη με τις πυρκαγιές που μαίνονται στο Σίδνεϊ παίρνουν οι Πυροσβέστες

Οι πυροσβέστες στην Αυστραλία φαίνεται σήμερα να παίρνουν το πάνω χέρι στη μάχη με τις πυρκαγιές που μαίνονται από την περασμένη εβδομάδα στην περιοχή του Σίδνεϊ.

Χιλιάδες άνθρωποι δίνουν εδώ και εννέα ημέρες μάχη με τις φλόγες που έχουν καταστρέψει περισσότερες από 200 κατοικίες, έχουν στοιχίσει τη ζωή σε δύο ανθρώπους και έχουν κατακάψει περισσότερα από 1,240 εκατ. στρέμματα στη Νέα Νότια Ουαλία, την πιο πολυάνθρωπη Πολιτεία της Αυστραλίας.
“Σήμερα το πρωί υπάρχουν 67 πυρκαγιές σ’ όλη την Πολιτεία, 23 δεν είναι υπό έλεγχο”, ανακοίνωσαν οι πυροσβέστες μέσω της σελίδας τους στο Facebook.

“Οι θερμοκρασίες πέφτουν σήμερα, αλλά οι κάτοικοι πρέπει να παραμείνουν σε επιφυλακή”, πρόσθεσαν.
Μια εκπρόσωπος των πυροσβεστών της Πολιτείας διευκρίνισε πως οι ευνοϊκότερες συνθήκες επιτρέπουν να ενισχυθούν οι αντιπυρικές ζώνες που απομονώνουν τη μια πυρκαγιά από την άλλη και τις εμποδίζουν να προχωρήσουν.

Τη μάχη με τις φλόγες εξακολουθούν να δίνουν 800 πυροσβέστες και 72 αεροπλάνα.

Ο απολογισμός των θυμάτων από τις πυρκαγιές αυτές, τις σημαντικότερες που έχουν σημειωθεί στην Πολιτεία αυτή εδώ και μισό αιώνα, παραμένει ως τώρα περιορισμένος. Ένας εξηντάχρονος υπέκυψε από καρδιακή προσβολή προσπαθώντας να προστατεύσει το σπίτι του και ο πιλότος ενός Canadair, ηλικίας 43 ετών, βρέθηκε νεκρός από τη συντριβή του αεροπλάνου του στο έδαφος.