Πανελλαδικές κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας των ομολογιούχων 31 Οκτωβρίου

Πανελλαδικές κινητοποιήσεις έχουν προγραμματίσει για αύριο Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου, οι μικρο-ομολογιούχοι διαμαρτυρόμενοι για το “κούρεμα” των αποταμιεύσεών τους που τους έχει περιαγάγει σε δεινή οικονομική κατάσταση.

Σύμφωνα με πρόσφατη συνέντευξη στην ΡΗΡ του αντιπροέδρου του Συλλόγου Φυσικών προσώπων Ομολογιούχων Ελληνικού Δημοσίου, κ. Γιάννη Τσολιά,  περισσότερες από 15.000 οικογένειες, στην Ελλάδα και το εξωτερικό έχουν πληγεί από το μέτρο που επέβαλε η Τρόϊκα.

Ο κ. Τσολιάς υποστήριξε ότι ο κ. Τσολιάς υποστήριξε ότι 1,2 δισ. ευρώ είναι τα χρήματα που αφαίρεσαν από Ελλαδίτες και Ομογενείς ομολογιούχους και πως παρά τις υποσχέσεις και τις “ηθικές δεσμεύσεις”, της Κυβέρνησης και των κομμάτων για αποκατάσταση, “απολύτως τίποτε δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα”.  Αποκάλυψε, μάλιστα, ότι σύντομα ο Σύλλος και οι μικρο-ομολογιούχοι θα προσφύγουν  στα ποινικά Δικαστήρια, αλλά και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, καθώς, όπως τόνισε,  βρίσκονται πλέον  στο χείλος της οικονομικής καταστροφής.

Συγκεντρώσεις έχουν προγραμματισθεί σε όλες τις μεγάλες πόλεις.

Αθήνα στις 11:00 στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, Λ. Συγγρού

Θεσσαλονίκη  στις 11:00  στην Τράπεζα της Ελλάδος, Ίωνος Δραγούμη

Ηράκλειο, Κρήτης στις 10:00 στην Τράπεζα Ελλάδος, 25ης Αυγούστου

Λάρισα, στις 10:00  στην ΤτΕ  στην οδό Κύπρου

Ξάνθη στις 11:00 στο Διοικητήριο Ξάνθης

Σύρος στις 10:45 στην Πλατεία Ηρώων, έξω από την Τράπεζα της Ελλάδος