Απεργιακό μπλακ-άουτ την Τετάρτη σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Παραλύει αύριο, Τετάρτη, δημόσιος και ιδιωτικός τομέας, εξαιτίας της 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης που έχουν εξαγγείλει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Στις 11:00 το πρωί είναι προγραμματισμένο το συλλαλητήριο στο Πεδίον του Άρεως, ενώ το ραντεβού του ΠΑΜΕ έχει οριστεί για τις 10:30 στην Ομόνοια.

Στην απεργία συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα, των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, τις ΔΕΚΟ, τα Ταμεία και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, οι τραπεζοϋπάλληλοι, οι δικαστικοί υπάλληλοι, οι δάσκαλοι και οι καθηγητές, οι γιατροί. Παράλληλα, τη συμμετοχή τους στην απεργία έχουν επίσης ανακοινώσει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας καθώς και η Ομοσπονδία Τριτέκνων.

Λόγω του απεργιακού μπλακ-άουτ τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, οι Προνοιακές Μονάδες και το ΕΚΑΒ θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας.

Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Μετ΄εμποδίων θα πραγματοποιηθούν αύριο οι μετακινήσεις. Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν όλο το 24ωρο τα τρένα του ΟΣΕ, ο Προαστιακός και τα τρόλεϊ, λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων στην κινητοποίηση. Τα λεωφορεία του ΟΑΣΑ θα πραγματοποιούν δρομολόγια από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.
Κανονικά θα κινηθούν Ηλεκτρικός, Τραμ και Μετρό (με εξαίρεση το τμήμα Δ. Πλακεντίας – αεροδρόμιο).

«Αναταράξεις» και στην εναέρια κυκλοφορία

Τρίωρη στάση εργασίας από τις 12:00 το μεσημέρι έως τις 15:00 το απόγευμα έχουν εξαγγείλει οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

«Δεμένα» τα πλοία στα λιμάνια

Επιπλέον, η ΠΝΟ έχει ανακοινώσει πως θα κρατήσει τα πλοία «δεμένα» στα λιμάνια.

Ακύρωση παραστάσεων του Εθνικού Θεάτρου 

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η πρώτη κρατική σκηνή της χώρας, ακυρώνονται οι παραστάσεις «Η γειτονιά των αγγέλων» του Ιάκωβου Καμπανέλλη στο Θέατρο Rex – Σκηνή Κοτοπούλη, «Περιποιητής φυτών» του Παύλου Μάτεσι στη Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος» και «Ο Μόγλης και οι περιπέτειές του στη ζούγκλα» του Γιάννη Σκαραγκά στο Παιδικό Στέκι – Σκηνή «Κατίνα Παξινού».

Πηγή:iefimerida.gr