Συνέντευξη Καψή για τα δορυφορικά προγράμματα για απόδημους

Για τις αρχές του 2014 προσδιορίζει την έναρξη της κανονικής εκπομπής των προγραμμάτων της νέας Ελληνικής Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης ο αρμόδιος υφυπουργός, Παντελής Καψής, που παραχώρησε συνέντευξη στο ελληνικό ραδιοφωνικό πρόγραμμα της SBS στην Αυστραλία.
Την ίδια περίοδο προβλέπεται να επαναληφθούν και οι δορυφορικές μεταδόσεις του νέου ραδιοτηλεοπτικού Οργανισμού για την κάλυψη των αναγκών των Αποδήμων Ελλήνων, όπως τόνισε ο κ. Καψής, μιλώντας στη Βάσω Μώραλη.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Καψής χαρακτήρισε το  σημερινό πρόγραμμα της Δημόσιας Τηλεόρασης «αξιοπρεπές αλλά ελλιπές».
Όπως δήλωσε για να συμβεί αυτό η Δημόσια Τηλεόραση θα πρέπει να επιστρέψει στις εγκαταστάσεις της Αγίας Παρασκευής γιατί στην Κατεχάκη «δεν χωρά ο κόσμος, δεν υπάρχουν τα τεχνικά μέσα αλλά ούτε και η πρόσβαση στα αρχεία».

Ο κ. Καψής χαρακτήρισε «άγονη» την  στάση των εργαζομένων που έχουν καταλάβει το Ραδιομέγαρο εδώ και πέντε μήνες και υποστήριξε πως ο ίδιος έχει ικανοποιήσει σχεδόν όλα τα αιτήματά τους και έχει εξαντλήσει όλα τα όρια του διαλόγου μαζί τους.
Συμπλήρωσε, επίσης πως στις προτεραιότητες του νέου φορέα είναι η μετάδοση των δορυφορικών προγραμμάτων για τους απόδημους  Έλληνες «αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει εκτός Αγίας  Παρασκευής».

«Ελπίζω ότι θα επικρατήσει η κοινή λογική» πρόσθεσε και απέρριψε τους ισχυρισμούς  ότι  το  κλείσιμο της ΕΡΤ ενίσχυσε  τα ιδιωτικά κανάλια.
«Η νέα Δημόσια Τηλεόραση θα έχει μεγαλύτερη απήχηση» υποσχέθηκε και  σημείωσε πως δεν  θα υπάρχει  αντιπαλότητα με τον ιδιωτικό τομέα.
Ο κ. Καψής είπε ακόμα πως σύντομα θα δημοσιευτεί η προκήρυξη για τις προσλήψεις στη Δημόσια Τηλεόραση και υποσχέθηκε πως δεν θα υπάρξουν περιορισμοί  στην πρόσληψη όσων συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις.

«Μόνος περιορισμός είναι η μη νομιμότητα. Κανένας άλλος» είπε και εξέφρασε την αισιοδοξία ότι «θα καλυφθεί η ελληνική προεδρία τηλεοπτικά» αλλά, όπως τόνισε, «χρειάζεται  και το Ραδιομέγαρο».

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι από προχθές μεταδίδεται στην Αυστραλία το σήμα της νέας Δημόσιας Τηλεόρασης μέσα από την συνδρομητική πλατφόρμα της TV PLUS.

Πηγή: Neoskosmos.com