Βολές Λαφαζάνη κατά Τσίπρα, μετά την ομιλία στο Τέξας

Τη στρατηγική της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αυτή εκφράστηκε και από τις τελευταίες τοποθετήσεις του Αλέξη Τσίπρα στο Τέξας των Ηνωμένων Πολιτειών, με τη διπλή διαβεβαίωση ότι θα καταγγελθεί το μνημόνιο και ταυτόχρονα θα παραμείνει σίγουρα η Ελλάδα στο ευρώ, επικρίνει η αριστερή πτέρυγα του κόμματος.

Η εσωκομματική αντιπολίτευση, που εκφράζεται από στελέχη όπως ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και άλλοι, θεωρεί ότι αυταπατάται η ηγεσία, εάν θεωρεί ότι μπορεί να κάνει διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, χωρίς να συγκρουστεί μαζί τους και να είναι έτοιμη ακόμη και για έξοδο από την ευρωζώνη.

Είναι, δε, φανερό ότι υπάρχει δυσθυμία και απογοήτευση στις τάξεις της αριστερής πτέρυγας, η οποία θεωρεί ότι ο κ. Τσίπρας χρησιμοποιεί μόνο στην εσωτερική πολιτική σκηνή τη θέση για μονομερείς ενέργειες μίας αριστερής κυβέρνησης, ενώ στις ομιλίες του στο Τέξας όχι μόνο δεν έθιξε καν ένα τέτοιο ενδεχόμενο, αλλά προσχώρησε στην κινδυνολογία σχετικά με τις επιπτώσεις από μία έξοδο από το ευρώ, όπως οι θιασώτες του μνημονίου.

Με άρθρο του στην ιστοσελίδα iskra.gr, που απηχεί απόψεις της αριστερής πτέρυγας, ο Άκης Μπαδογιάννης, εξ απορρήτων του κ. Λαφαζάνη και μέλος της κεντρικής πολιτικής επιτροπής του κόμματος, περιγράφει ουσιαστικά την αδιέξοδη στρατηγική της Κουμουνδούρου, προβλέπει ότι η καταγγελία των δανειακών συμβάσεων θα οδηγήσει σε ρήξη με τους δανειστές και σε διακοπή χρηματοδότησης της χώρας, άρα θα καταστήσει αναγκαία την επιστροφή σε εθνικό νόμισμα.

Προειδοποιεί επίσης ότι, εάν δεν ετοιμαστεί μία αριστερή κυβέρνηση και προφανώς η χώρα για ένα τέτοιο ενδεχόμενο, τότε θα υποστεί αναδίπλωση, όπως έγινε με την Κύπρο, ενώ θα υπάρξει και πλήρης αδυναμία διαπραγμάτευσης.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο: http://www.politikoi.com/article.php?id=4878