Σταθερή η δέσμευση της κυβέρνησης ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα

Νέα συνάντηση είχαν ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος στο Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να συζητήσουν όλα τα ανοιχτά θέματα στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα αλλά και να προσδιορίσουν την κοινή γραμμή που θα ακολουθήσουν απέναντι στους δανειστές.

Σύμφωνα με πηγές του ΠΑΣΟΚ απόφαση της κυβέρνησης είναι να τελειώσει όσο πιο σύντομα γίνεται η διαπραγμάτευση με την τρόικα με στόχο να βρει η χώρα το ρυθμό της, κοινωνικά, οικονομικά και πολιτικά. Όπως ανέφερε ο ίδιος η δέσμευση της κυβέρνησης «όχι νέα μέτρα» παραμένει σταθερή.

Επίσης, στη συνάντηση συζητήθηκε ο ενιαίος φόρος. Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί εκτίμησαν ότι θα πρέπει να υπάρξει μια κοινωνική δικαιοσύνη. Το θέμα αυτό θα συζητηθεί και το απόγευμα στη συνάντηση που θα έχει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Υπενθυμίζεται ωστόσο, όπως έχει αναφέρει και ο υπουργός Οικονομικών, οι όποιες προτάσεις κατατεθούν θα εξεταστούν αρκεί να είναι δημοσιονομικά ορθές.

Τέλος, στη συνάντηση τέθηκε και το ζήτημα των αμυντικών βιομηχανιών για τις οποίες η κυβέρνηση επιμένει στην στήριξη του εξαγωγικού τους χαρακτήρα, την εκκαθάριση εν λειτουργία αλλά και τη διασφάλιση όσον το δυνατόν περισσότερων θεσεων εργασίας γίνεται.

Εν τω μεταξύ μετά τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, έγινε γνωστό ότι την ερχόμενη Τετάρτη εισάγεται προς συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας «Κύρωση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των εξαιρετικά επειγουσών και απρόβλεπτων αναγκών της «Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα ΑΕ»».

Πηγή: newpost.gr – ΦΩΤΟ: Newpost.gr