Οι Ίνκας θάβονταν με τα σκυλιά τους

Σύμφωνα με νέες ανασκαφές

Λείψανα από τουλάχιστον 100 σκυλιά τα οποία πιστεύεται ότι είναι ηλικίας περίπου 1.000 ετών, έφεραν στο φως αρχαιολόγοι στο Περού, κατά τη διάρκεια ανασκαφών στα αρχαία ερείπια του Πάρκε ντε λας Λεγιένδας στη Λίμα.

Σύμφωνα με την Περουβιανή εφημερίδα El Comercio, συνολικά εντοπίστηκαν 62 πλήρεις σκελετοί σκύλων καθώς και λείψανα από περίπου 75 σκελετούς ακόμα. Ολοι οι σκελετοί σκύλων βρέθηκαν ξαπλωμένοι στο πλάι και σε κατάσταση χαλάρωσης, δίπλα σε ανθρώπινα υπολείμματα. Οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι ήταν μέρος τελετουργίας, τα σκυλιά να θάβονται μαζί με τα αφεντικά τους όταν αυτά πέθαιναν.

Τα λείψανα των ζώων βρέθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο Μαράνγκα μέσα στο Πάρκε ντε λας Λεγιένδας στην πρωτεύουσα του Περού. Το πάρκο στεγάζει επίσης το ζωολογικό και βοτανικό κήπο της Λίμα

Οπως επισημαίνουν οι ερευνητές, τα σκυλιά που βρέθηκαν, κατά πάσα πιθανότητα δεν ανήκουν στη φυλή των «άτριχων σκύλων» (Perro Sin Pelo) που ζούσε στην περιοχή πριν τους Ινκας, αλλά φαίνεται πώς είχαν γούνα και μάλιστα κιτρινωπή ή ανοιχτή καφέ.

parapolitika.gr