Αβραμόπουλος: Μην επενδύετε στον διχασμό των Ελλήνων

Έκκληση προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να μην «επενδύσουν στον διχασμό των Ελλήνων» απηύθυνε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δ. Αβραμόπουλος, μιλώντας στη Βουλή.
«Ο τόπος χρειάζεται αισιοδοξία, πίστη και σκληρή δουλειά. Αυτό είναι ακριβώς το έργο που έχει πάρει πάνω του ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς», δήλωσε ο κ. Αβραμόπουλος, θυμίζοντας τη ρήση του Σοφοκλή «μικρού δι΄ αγώνος ου μέγα έρχεται κλέος».
«Από ασήμαντο αγώνα, αγαπητοί συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ, δεν προκύπτει μεγάλη δόξα», πρόσθεσε.
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας αναφέρθηκε και στις εξελίξεις στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση έδωσε τον απαραίτητο χρόνο ώστε οι συνδικαλιστές της δημόσιας τηλεόρασης να επανακαθορίσουν τη στάση τους. Ωστόσο, σημείωσε ότι «η εμμονή σ΄ένα μοντέλο λειτουργίας, που εκ των πραγμάτων αποτελεί παρελθόν, είναι ατελέσφορη».
Ο κ. Αβραμόπουλος κάλεσε τον πολιτικό κόσμο αυτή την ώρα να συμβάλει ώστε η νέα Δημόσια Τηλεόραση και Ραδιοφωνία να αποκτήσει ισχυρή και θεσμική ανεξαρτησία από την εκάστοτε κυβέρνηση.
Ως προς το χρόνο που κατατέθηκε η πρόταση δυσπιστίας, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας παρατήρησε ότι έγινε σε μια στιγμή που «η πατρίδα μας και το σύνολο του ελληνικού λαού αγωνίζεται για να αφήσουμε μια και καλή πίσω μας την κρίση και την εποχή των μνημονίων», τη στιγμή που η ελληνική κυβέρνηση διαπραγματεύεται «συνεχώς και επίμονα για την εξασφάλιση καλύτερων όρων στην εφαρμογή των συμφωνηθέντων με τους δανειστές μας», τη στιγμή που «η συντριπτική πλειοψηφία των ξένων κυβερνήσεων και των διεθνών οργανισμών σημειώνουν τα τεράστια βήματα προόδου που έχει κάνει η χώρα μας και μάλιστα προβλέπουν ότι το 2014 η Ελλάδα θα επιστρέψει σε αναπτυξιακή τροχιά».
Ως προς τη σκοπιμότητα της πρότασης δυσπιστίας, ο κ. Αβραμόπουλος ανέφερε ότι έχει ως στόχο περισσότερο να διασπάσει την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ. Ωστόσο, διαβεβαίωσε ότι η Κ.Ο. είναι συμπαγής, δεν διασπάται και παραμένει προσηλωμένη με το βλέμμα στο μέλλον.
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κάλεσε τις πολιτικές δυνάμεις με υψηλό αίσθημα ευθύνης και με οδηγό το μέτρο, τη σοβαρότητα και την εθνική ευθύνη, να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.
Πηγή: ΑΜΠΕ