Οι μικροομολογιούχοι πρέπει να αποκατασταθούν άμεσα

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Τους κόπους μιάς ζωής επένδυσε ο συνταξιούχος εκπαιδευτικός, Κώστας Τσαντάκης, σε ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου. Όπως και χιλιάδες άλλοι Έλληνες και Ομογενείς, εμπιστεύτηκε την πατρίδα του. Κατά πως λέει ο ποιητής,  “όπου κι αν πάω, η Ελλάδα με πληγώνει”…  Αυτούς τους τσάκισε…

Με δύο παιδιά, άνεργα, με τη σύζυγό του άρωστη, ενώ και ο ίδιος τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας. Στη συνέντευξη που παρεχώρησε στην εφημερίδα “Δημοκρατία”  (παραπλεύρως) είναι αποκαλυπτικός.

Εκείνο που εμείς θέλουμε να σημειώσουμε είναι πως  το μεγάλο αυτό ζήτημα των μικροομολογιούχων, που από τη μία στιγμή στην άλλη ένοιωσαν τη γη να χάνεται κάτω από τα πόδια τους, πέρασε, δυστυχώς,στα πολύ “ψιλά” της χθεσινής συνεδρίασης της Βουλής για την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσαν ο κ. Τσίπρας και 71 βουλευτές του.

Υπενθυμίζουμε, παρά ταύτα, ότι υπάρχει πάντα σε ισχύ η δήλωση του Αντιπροέδρου και Υπουργοιύ Εξωτερικών κ. Ευάγγελου Βενιζέλου ότι για το θέμα των μικροομολογιούχων “έχουμε αναλάβει ηθική δέσμευση να τους αποκαταστήσουμε”.

Μόνο που αυτό πρέπει να γίνει ΑΜΕΣΑ.

Εικόνα