Αρβανιτόπουλος: Όποιος παρεμποδίσει την είσοδο στα πανεπιστήμια θα συλλαμβάνεται

Αποφασισμένος για όλα, ακόμα και για συλλήψεις εμφανίστηκε ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, με αφορμή την συνεχιζόμενη απεργία των διοικητικών υπαλλήλων στα ΑΕΙ.

Όπως είπε, μιλώντας στον Real Fm, ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, είπε ότι τα πανεπιστήμια θα ανοίξουν αφού οι διοικητικοί υπάλληλοι κάνουν μια απεργία που έχει κριθεί παράνομη. “Δεν έχουν το δικαίωμα να καταπατούν τα δικαιώματα μιας μεγάλης μερίδας φοιτητών και των οικογενειών τους”, είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Αρβανιτόπουλος είπε επίσης ότι “Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι υπάρχουν τρόποι να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους αλλά όχι καταπατώντας των άλλων. Θα εφαρμοστεί ο νόμος. Όποιος παρεμποδίσει την είσοδο στα Πανεπιστήμια, θα συλλαμβάνεται”.

Ο υπουργός Παιδείας υποστήριξε ότι το εξάμηνο δεν έχει χαθεί και ότι σήμερα βγαίνουν οι πίνακες των υπό διαθεσιμότητα από το ΑΣΕΠ και η κατάσταση έχει εξομαλυνθεί.

Απέκλεισε το ενδεχόμενο επίταξης των διοικητικών υπαλλήλων όπως έγινε και με τους εκπαιδευτικούς λέγοντας: “ο νόμος μας δίνει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε αυτό το πρόβλημα χωρίς να χρησιμοποιήσουμε επίταξη ή επιστράτευση. Καθηγητές και μαθητές εξέφρασαν τη θέληση να ανοίξουν τα Πανεπιστήμια από την Τρίτη”.

NewsIt.gr