Ελληνικές διακρίσεις στο Πρόγραμμα Πρωτοπόρων Σχολείων και Εκπαιδευτικών…

Τέσσερις εκπαιδευτικοί και ένα σχολείο στην Ελλάδα διακρίθηκαν στα παγκόσμια Προγράμματα Πρωτοπόρων Εκπαιδευτικών και Σχολείων της Microsoft, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία. Συγκεκριμένα, η ομάδα των συστεγαζόμενων…
του 26ου και 29ου Δημοτικών Σχολείων Αχαρνών αναδείχθηκε ως Πρωτοπόρο Σχολείο και τέσσερις Έλληνες αναδείχθηκαν ανάμεσα σε 23.000 εκπαιδευτικούς, ως Πρωτοπόροι Εκπαιδευτικοί.
Οι συμμετέχοντες και των δύο προγραμμάτων θα αποτελέσουν μέρος της αποκλειστικής ετήσιας πρωτοβουλίας  για την αναγνώριση πρωτοπόρων εκπαιδευτικών και σχολείων που χρησιμοποιούν τη τεχνολογία για τη μεταμόρφωση της εκπαίδευσης.
«Το πρόγραμμα Πρωτοπόρων Εκπαιδευτικών και Σχολείων της Microsoft αποτελεί  πηγή έμπνευσης για το πώς εκπαιδευτικοί και σχολεία χρησιμοποιούν τη τεχνολογία προκειμένου να προετοιμάσουν τους μαθητές τους για τον 21ο αιώνα», δήλωσε ο Anthony Salcito, αντιπρόεδρος για την Εκπαίδευση στη Microsoft.
«Δεν είναι μόνο ότι πραγματοποιούν καινοτόμο έργο στην τάξη αλλά καθοδηγούν ενεργά και άλλους,  φέρνοντας την αλλαγή στο ίδιο τους το εκπαιδευτικό το σύστημα. Θέτουν ένα εξαιρετικό παράδειγμα για τους συναδέρφους τους και ελπίζουμε ότι θα επωφεληθούν από την πρόσβαση στην τεχνολογία που λαμβάνουν από το πρόγραμμα της Microsoft», πρόσθεσε.
Κάθε χρόνο το πρόγραμμα Πρωτοπόρων Εκπαιδευτικών επιλέγει 250 εκπαιδευτικούς να λάβουν μέρος στην αποκλειστική παγκόσμια κοινότητα εκπαιδευτικών ηγετών, οι οποίοι χρησιμοποιούν την τεχνολογία προκειμένου να επηρεάσουν θετικά την εκπαίδευση. Για να επιλεγούν, οι εκπαιδευτικοί υποβάλλονται σε διαδικασία υποβολής αιτήσεων η οποία περιλαμβάνει online αίτηση με βίντεο σχετικά με τη μαθησιακή δραστηριότητα. Οι νικητές επιλέγονται από μία ομάδα παγκόσμιων κριτών η οποία χρησιμοποιεί ευρέα κριτήρια για την αξιολόγηση μεταξύ άλλων, του έργου, της συνεργασίας, της γνώσης και της κριτικής σκέψης.
Οι Πρωτοπόροι Εκπαιδευτικοί και τα Πρωτοπόρα Σχολεία συνεργάζονται στενά με τη Microsoft, προκειμένου να φέρουν τη τεχνολογία στην εκπαίδευση, μοιράζονται τις εμπειρίες τους με συναδέρφους και άλλους φορείς σχετικά με την αποτελεσματική χρήση της τεχνολογίας στην εκπαίδευση. Επιπλέον, καθοδηγούν άλλους εκπαιδευτικούς προκειμένου να τους βοηθήσουν με τις τεχνολογίες εκπαίδευσης και τη χρήση προϊόντων και εργαλείων της Microsoft.
Τα σχολεία επιλέγονται με βάση τη κατάταξη εκπαιδευτικής επιτυχίας και της επιτυχούς διαχείρισης του σχολείου. Οι εκπαιδευτικοί επιλέγονται με βάση το καινοτόμο έργο τους, τις ηγετικές τους ικανότητες και την αποτελεσματική χρήση της τεχνολογίας για τη βελτίωση της μάθησης.
Όπως σημειώνει η Microsoft, τα οφέλη για τους Πρωτοπόρους Εκπαιδευτικούς και τα Πρωτοπόρα Σχολεία, μεταξύ άλλων, είναι πρόσκληση συμμετοχής στο Παγκόσμιο Εκπαιδευτικό Φόρουμ της Microsoft, που θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο του 2014 στη Βαρκελώνη, πρόσβαση στις στρατηγικές και τις τεχνολογίες της εταιρείας και ευκαιρίες επαγγελματικής εξέλιξης και πιστοποιήσεις.
Πηγή : naftemporiki.gr