Καταζητείται ο δράστης στο Παρίσι, στη δημοσιότητα φωτογραφίες του

Αστυνομικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί έξω από τα γραφεία όλων των κεντρικών ειδησεογραφικών μέσων στο Παρίσι ενόσω βρίσκονται σε εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη της ένοπλης επίθεσης εντός των γραφείων της Liberation και έξω από τα κεντρικά γραφεία της Societe Generale, τρεις ημέρες μετά την εισβολή και τις απειλές κατά δημοσιογράφων στον τηλεοπτικό σταθμό BFMTV.

Οι Αρχές εκτιμούν ότι πίσω από τις επιθέσεις βρίσκεται το ίδιο πρόσωπο που δρα μεμονωμένα, ωστόσο η ταυτότητα και τα κίνητρά του παραμένουν άγνωστα. Φωτογραφίες του ενόπλου δόθηκαν στη δημοσιότητα με την αστυνομία να καλεί τους πολίτες να βοηθήσουν στην αναγνώρισή του.

Φωτογράφος ηλικίας 27 ετών τραυματίστηκε σοβαρά από σφαίρες στο θώρακα και την κοιλιακή χώρα κατά την επίθεση στα γραφεία της γαλλικής αριστερής εφημερίδας Liberation στις 11.15 (ώρα Ελλάδος) το πρωί της Δευτέρας. Ήταν η πρώτη ημέρα εργασίας του φωτογράφου για την εφημερίδα. Διακομίστηκε στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση.

Περίπου μία ώρα αργότερα ένοπλος άνοιξε πυρ με καραμπίνα έξω από τα κεντρικά γραφεία της τράπεζας Societe Generale στη δυτική επιχειρηματική συνοικία Λα Ντεφάνς. Προκλήθηκε πανικός, αλλά ευτυχώς δεν υπήρξαν τραυματίες.