Επιτροπή Πόθεν Έσχες: Συνεχίζεται η έρευνα για Καπερνάρο, απαλλάχτηκε ο Μητρόπουλος

Οι εκθέσεις ελέγχου του ΣΔΟΕ οι οποίες αφορούν τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Μητρόπουλο, τον βουλευτή των ΑΝΕΛ, Βασίλη Καπερνάρο και τους τέως βουλευτές Γιώργο Καρατζαφέρη (πρόεδρο του ΛΑΟΣ), Άρη Σταθάκη, Ιωάννη Σκουλά, Γιώργο Αναγνωστόπουλο και Ηλία Καλλιώρα, απασχόλησαν την Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής.

Όσον αφορά τον κ. Μητρόπουλο, η Επιτροπή ομόφωνα αποφάσισε ότι στην έκθεση δεν περιλαμβάνονται στοιχεία, τα οποία θα ήταν δυνατό να χρησιμοποιηθούν κατά τη διενέργεια ελέγχου της αρχικής του δήλωσης. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επιτροπής, Γιώργο Καλαντζή, αυτό συμβαίνει διότι η Επιτροπή Πόθεν Έσχες έχει το δικαίωμα να προβεί σε αναδρομικό έλεγχο μέχρι πέντε χρόνια, από τότε που ο βουλευτής είναι υπόχρεος σε δήλωση πόθεν έσχες. Η υπόθεση του κ. Μητρόπουλου αφορά δικηγορική αμοιβή η οποία αποκτήθηκε στο εξωτερικό το 1999, ενώ η υπόθεση ολοκληρώθηκε το 2006.

Όσον αφορά τον κ. Καπερνάρο στην Έκθεση ελέγχου του ΣΔΟΕ αναφέρεται ότι ζητήθηκαν από την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών οι κινήσεις τραπεζικών λογαριασμών μέχρι και τις 4 Οκτωβρίου 2012. Η Επιτροπή ομόφωνα αποφάσισε ότι είναι χρήσιμο να τεθούν υπόψη της για τον έλεγχο οι κινήσεις όλων των τραπεζικών λογαριασμών του Αυγούστου 2012.

Οι πέντε τέως βουλευτές κατέθεσαν τα απαραίτητα παραστατικά, μετά την προσκόμιση των οποίων τα μέλη της Επιτροπής ομόφωνα έκριναν ότι δεν υφίσταται πλέον καμία περαιτέρω εκκρεμότητα σε σχέση με τις δηλώσεις τους.

Πηγή: newpost.gr