Ο Σαμαράς, ο κινέζος δισεκατομμυριούχος και το κινητό

o-samaras-o-kinezos-disekatommyrioyxos-kai-to-kinhto-nbsp

Πριν από δέκα ημέρες ήρθε στη χώρα μας ένας απο τους πλουσιότερους ανθρώπους της Κίνας και φυσικά του πλανήτη.

Σύμφωνα με το Forbes το οποίο δημοσιεύει τις σχετικές λίστες ο κος  Λι Χατζούν είναι στην τέταρτη θέση των πιο πλουσίων κινέζων. Η περιουσία του φτάνει τα 10,9 δις δολάρια. Είναι επικεφαλής της  Hanergy Holding Group με ενεργητικό 20 δις δολάρια και 10000 εργαζόμενους. Οι αριθμοί ζαλίζουν. Ο κινέζος συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό και ρώτησε πολλά για την ενέργεια και έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τη ΔΕΗ.

Ο κος Λι Χατζουν δήλωσε στον Αντώνη Σαμαρά πως ερωτεύτηκε την Ελλάδα. Αυτό που εντυπωσίασε του κινέζους ήταν ότι ο πρωθυπουργός τους έδωσε το προσωπικό κινητό του, τους ζήτησε να τον καλέσουν απευθείας αν θέλουν κάτι και δεν παρέπεμψε το θέμα σε κανέναν. Οι κινέζοι μιλούν με τα καλύτερα λόγια για τον Αντώνη Σαμαρά και έχουν αποφασίσει να επενδύσουν στην Ελλάδα, στον τομέα της ενέργειας καθώς ήδη επιχειρούν στη χώρα μας σε φωτοβολταϊκά και επιθυμούν να αγοράζουν άδειες για φωτοβολταϊκά πάρκα που δεν έχουν υλοποιηθεί. Συνολικά υπολογίζεται οτι θα επενδύσουν στην χώρα μας περίπου δυο δις ευρώ. Ο πρωθυπουργός έχει πάρει την υπόθεση στα χέρια του καθώς πιστεύει πως μόνο οι επενδύσεις μπορεί να είναι αντίδοτο στην κρίση.

Ο κος Σαμαράς το πιστεύει και το πράττει. Δουλεύει συνεχώς και συναντά όσους ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην Ελλάδα.

Για την ιστορία, ο κινέζος δισεκατομμυριούχος έφτασε στην Ελλάδα με το προσωπικό του τζετ και εκτός από την Αθήνα πήγε την οικογένεια του και στη Σαντορίνη που είναι ο αγαπημένος προορισμός των κινέζων

Ο.Α.

Πηγή: newpost.gr