Θετικά απαντά το Παν. Αθηνών- “Δεν θα χαθεί το εξάμηνο, εάν ανοίξει το πανεπιστήμιο”

Θετικές έκρινε τις προτάσεις του υπουργού Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλου για τη διοικητική αναδιάρθρωση των πανεπιστημίων η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθηνών κατά τη συνεδρίαση της.

Η Σύγκλητος επανέλαβε εξάλλου τη σταθερή της θέση να επαναλειτουργήσει πλήρως το Πανεπιστήμιο Αθηνών ενώ ζητεί:

* Επιστροφή του διοικητικού προσωπικού στις θέσεις του προκειμένου να λειτουργήσει το Πανεπιστήμιο σε όλο του το εύρος.

* Ανάκληση της παραπομπής στο αρμόδιο πειθαρχικό συμβούλιο των μη απογραφέντων διοικητικών υπαλλήλων του ΕΚΠΑ, με άμεση Υπουργική Απόφαση που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας.

* Αναμοριοδότηση από το αρμόδιο Ειδικό Τριμελές Υπηρεσιακό Συμβούλιο των απογραφέντων διοικητικών υπαλλήλων ύστερα από ταυτοποίηση των στοιχείων τους από την αρμόδια Διεύθυνση Διοικητικού του Πανεπιστημίου

* Διευθέτηση του ζητήματος των διοικητικών υπαλλήλων που κατέχουν τα σχετικά προσόντα να ενταχθούν σε θέσεις της κατηγορίας Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού (ΕΔΙΠ).

* Δημιουργία οργανικών θέσεων στο πλαίσιο του υπό κατάρτιση Οργανισμού του ΕΚΠΑ, προκειμένου να καλυφθούν από διοικητικούς υπαλλήλους οι οποίοι έχουν τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας

* Μέριμνα της Συγκλήτου, ώστε έως την τελική διευθέτηση του θέματος των διαθεσιμοτήτων, να καλυφθούν οι λειτουργικές ανάγκες του ΕΚΠΑ, μέσω του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Έρευνας (ΕΛΚΕ), από κονδύλια τα οποία θα διεκδικήσει το Πανεπιστήμιο από το Υπουργείο Παιδείας.

Το υπουργείο από την πλευρά του χαιρέτισε την απόφαση της Συγκλήτου και διαβεβαίωσε ότι δεν θα χαθεί το εξάμηνο, υπό την προϋπόθεση ότι θα ανοίξει το πανεπιστήμιο.

Κρίσιμη θεωρείται ως προς αυτό το τελευταίο, η συνεδρίαση των διοικητικών υπαλλήλων η οποία, έως τις 13:45 το μεσημέρι βρισκόταν σε εξέλιξη.

Οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ, όπως και οι συνάδελφοί τους του ΕΜΠ, έχουν κηρύξει απεργία για σήμερα και αύριο, ενώ δεν έχουν τοποθετηθεί απέναντι στις προτάσεις του υπουργού.

Ο κ.Αρβανιτόπουλος είχε συνάντηση με τον πρύτανη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μυλόπουλο.

Ο πρύτανης του ΑΠΘ αποχώρησε χωρίς να κάνει δηλώσεις.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα.

ΝΟΟΖ.