Στην Νέα Υόρκη το Δεκέμβριο ο Στουρνάρας

Ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, αναμένεται να επισκεφθεί τη Νέα Υόρκη για να μιλήσει στο 15ο ετήσιο επενδυτικό φόρουμ της Capital Link, στο Μετροπόλιταν Κλαμπ του Μανχάταν, στις 17 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο κ. Στουρνάρας θα είναι ο κεντρικός ομιλητής κατά τη διάρκεια του γεύματος.

Θέμα του φετινού φόρουμ θα είναι «Η εποχή της ευκαιρίας» και θα συμμετάσχουν στελέχη αμερικανικών εταιρειών, τραπεζών, επενδυτικών ομίλων και παράγοντες της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας.

Όπως αναφέρεται στο πρόγραμμα, θα προβληθεί μαγνητοσκοπημένο μήνυμα του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά.

Δεν υπερφορολογείται…

Στο μεταξύ, την άποψη ότι η Ελλάδα δεν υπερφορολογείται εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Γ.Στουρνάρας, το βράδυ της Δευτέρας. Όπως είπε, η Ελλάδα είναι η τελευταία χώρα στον ΟΟΣΑ που δεν είχε στην ουσία φόρο ακινήτων. Σημείωσε, επίσης, πως αν άλλαζαν τώρα οι αντικειμένικές αξίες θα μειώνονταν στα βόρεια προάστια και θα αυξάνονταν σε περιοχές όπως το Κερατσίνι και η Δραπετσώνα.

Τέλος, σε ό,τι αφορά το θέμα των πλειστηριασμών, τόνισε ότι η κυβέρνηση διεκδικεί από την τρόικα μεταβατική περίοδο για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Επίθεση από Κακλαμάνη

Την πιο σφοδρή επίθεση στον Γ. Στουρνάρα μέχρι σήμερα, εξαπέλυσε το πρωί από την εκπομπή του Γ. Παπαδάκη στον ΑΝΤ1, ο Ν. Κακλαμάνης. Αποκαλώντας τον υπουργό Οικονομικών “προκλητικό και ανιστόρητο”, αναφέρθηκε στην χθεσινή του συνέντευξη στην “Ανατροπή” κάνοντας…
λόγο για ανάλγητο υπουργό που δεν αντιλαμβάνεται τι γίνεται στην κοινωνία. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Νικήτας Κακλαμάνης επιτίθεται στον Γ. Στουρνάρα. Είναι όμως η πρώτη φορά που το κάνει με τόσο σκληρούς χαρακτηρισμούς.

Πηγή:newpost.gr – In.gr- fimotro.blogspot.com