Τουρκική προπαγάνδα στην Βουλή της Καμπέρα!

Θριαμβολογεί η Τουρκική Πρεσβεία της Αυστραλίας για το ότι χρησιμοποιήθηκε ο χώρος της Ομοσπονδιακής Βουλής στην Καμπέρα, προκειμένου να υιοθετηθεί η πάγια θέση της πως δεν υπήρξε γενοκτονία Αρμενίων, Ελλήνων και Ασσυρίων κατά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο.
Με ανακοίνωσή της, η πρεσβεία εκφράζει τις ευχαριστίες της στον φορέα Australian Turkish Advocancy-Alliance που προσκάλεσε στην Αυστραλία τον Αμερικανό καθηγητή, Τζάστιν Μακάρθι.

Ο εν λόγω καθηγητής υποστηρίζει ότι δεν έγινε ποτέ η Γενοκτονία των Αρμενίων.
Προσκεκλημένος, λοιπόν, του τουρκικού λόμπι, περιόδευσε την Αυστραλία και μίλησε στη Μελβούρνη, το Σίδνεϊ και την Καμπέρα «και αποκατέστησε την αλήθεια για τα γεγονότα του 2015» όπως αναφέρει η τουρκική πρεσβεία.

Το γεγονός, όμως, ότι η ομιλία του στην Καμπέρα έγινε μέσα σε αίθουσα του ομοσπονδιακού κοινοβουλίου προκάλεσε πολλές αντιδράσεις.
Πολλοί βουλευτές, αλλά και οργανώσεις Αρμενίων, Εβραίων και Ελλήνων, σημείωσαν ότι είναι απαράδεκτο να επιτρέπεται σε έναν αρνητή της γενοκτονίας να διατυπώνει τις ανιστόρητες απόψεις του σε χώρο της αυστραλιανής βουλής.

Το θέμα απασχόλησε και το αυστραλιανό κοινοβούλιο όπου καταδικάστηκαν οι θέσεις του καθηγητή Τζάστιν Μακάρθι, αλλά και των Αυστραλών πολιτικών που του έδωσαν το βήμα.

Ο καθηγητής Μακάρθι παραδέχεται ότι σκοτώθηκαν πάνω από ένα εκατομμύριο Αρμένιοι το 1915 αλλά λέει ότι αυτό «δεν έγινε στο πλαίσιο μιας συστηματικής γενοκτονίας».

Τις θέσεις του αυτές τις έχει καταδικάσει ο Διεθνής Σύνδεσμος Ακαδημαϊκών που ασχολείται με θέματα γενοκτονιών.
Ο ομογενής πανεπιστημιακός, Παναγιώτης Διαμαντής, που ειδικεύεται σε θέματα γενοκτονιών, είπε πως ο καθηγητής Μακάρθι «παίζει με τις λέξεις».
Ο ιερέας και βουλευτής της Πολιτείας της Νέας Νότιας Ουαλίας, Φρεντ Νάιλ, που πρωτοστάτησε ώστε η Πολιτεία του να αναγνωρίσει τις γενοκτονίες είπε ότι το τουρκικό λόμπι με απειλές ότι θα σκιαστούν οι εκδηλώσεις του 2015 για τα εκατό χρόνια της Καλλίπολης κατόρθωσε να πείσει κάποιους για να δοθεί ο χώρος της βουλής στον καθηγητή Μακάρθι «και αυτό είναι λυπηρό».

Την λύπη του για την παραχώρηση της βουλής «ώστε να προβληθεί η τουρκική προπαγάνδα» εξέφρασε και ο πρώην ομοσπονδιακός Εργατικός βουλευτής, Στιβ Γεωργανάς.

«Αυτό που έγινε είναι απαράδεκτο» είπε.
Στο μεταξύ, η Τουρκική πρεσβεία «πονηρά» προσπάθησε να εμπλέξει και την ομογενή βουλευτή Μαρία Βαμβακινού στις ευχαριστίες της.
Η κ. Βαμβακινού, που είναι μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Φιλίας Αυστραλίας-Τουρκίας μας είπε ότι δεν είχε καμιά σχέση με την οργάνωση της περιοδείας του καθηγητή Μακάρθι και ούτε παρακολούθησε τις ομιλίες του.

Υπενθυμίζουμε εδώ ότι μόλις πριν μια εβδομάδα ο πρωθυπουργός της Νέας Νότιας Ουαλίας, Μπάρι Ο’Φάρελ, χαρακτήρισε «απαράδεκτες και καταδικαστέες» τις απειλές του προέδρου του Κοινοβουλίου της Τουρκίας, Σεμίλ Τσισέκ, ο οποίος ζήτησε να μην επιτραπεί σε βουλευτές της Πολιτείας να παραστούν στις εκδηλώσεις για την 100ή επέτειο της Μάχης της Καλλίπολης που θα γίνουν το 2015.

Και αυτό μετά την απόφασή του κοινοβουλίου της Νέας Νότιας Ουαλίας, τον περασμένο Μάιο, να αναγνωρίσει τη γενοκτονία Ελλήνων, Αρμενίων και Ασσυρίων από την Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Υπενθυμίζεται ότι και η Πολιτεία της Νότιας Αυστραλίας έχει αναγνωρίσει τη γενοκτονία των Ποντίων.