Στα χέρια της αστυνομίας Kύκλωμα που διακινούσε επικίνδυνα ναρκωτικά φάρμακα

Αθήνα
Οργανωμένο κύκλωμα εμπορίας επικίνδυνων ναρκωτικών φαρμάκων, με ηγετικό μέλος της σπείρας, μία 39χρονη φαρμακοποιό από τον Πειραιά, εξαρθρώθηκε από την Αστυνομία.Η φαρμακοποιός είχε στήσει ολόκληρη «επιχείρηση» και διοχέτευε στην αγορά επικίνδυνα ναρκωτικά φάρμακα, πολλά από τα οποία είχαν λήξει πάνω από 10 χρόνια.

Μετά από ευρεία αστυνομική επιχείρηση στις περιοχές του Βύρωνα και του Πειραιά συνελήφθη η 39χρονη φαρμακοποιός, ένας 60χρονος και ένας 30χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλγερίας.

Όπως εξακριβώθηκε από την αστυνομική έρευνα οι τρεις συλληφθέντες, οι οποίοι κατά την τελευταία εξαετία είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα, δραστηριοποιούνταν σε καθημερινή βάση, στην παράνομη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και στη διάθεση επικίνδυνων για τη δημόσια υγεία φαρμακευτικών σκευασμάτων.

Ηγετικό μέλος του κυκλώματος είναι η 39χρονη, η οποία διατηρεί φαρμακείο στον Πειραιά, και διέθετε στους δύο συνεργούς της, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ναρκωτικά φάρμακα σε μεγάλες ποσότητες, χωρίς νόμιμα παραστατικά και χωρίς συνταγογράφηση.

Αστυνομικοί του Τμήματος Συντονισμού της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, μετά από διερεύνηση πληροφορίας, έθεσαν σε διακριτική επιτήρηση σπίτι στην περιοχή του Βύρωνα, όπου εντοπίσθηκαν ο 60χρονος ημεδαπός και ο 30χρονος αλλοδαπός, στην κατοχή των οποίων καθώς και εντός της οικίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 7.700 ναρκωτικά χάπια.

Από την έρευνα προέκυψε ότι προμηθευτής των ναρκωτικών φαρμάκων ήταν η 39χρονη φαρμακοποιός, η οποία μετά από προκαθορισμένη συνάντηση παρέδωσε στον 60χρονο συλληφθέντα 3.780 ναρκωτικά χάπια και μετά την παραλαβή προσημειωμένων χαρτονομισμάτων συνελήφθη.

Από σχετικό έλεγχο που διενεργήθηκε στο φαρμακείο της 39χρονης στον Πειραιά, παρουσία Επιθεωρητή του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας διαπιστώθηκε πλήθος σοβαρών παραβάσεων, όπως κατοχή 249 κουτιών διαφορετικών φαρμακευτικών σκευασμάτων τα οποία δεν έφεραν την προβλεπόμενη ταινία γνησιότητας, ενώ τα περισσότερα εξ αυτών είτε ήταν ληγμένα (μερικά από δεκαετίας) είτε είχαν εμφανώς παραποιημένη την ημερομηνία λήξης.

Επίσης βρέθηκε πλήθος μονόγραμμων συνταγών, οι οποίες εκτός των άλλων παρατυπιών, ανέγραφαν ποσότητες ναρκωτικών σκευασμάτων πέραν του ανωτάτου επιτρεπόμενου ορίου.

Όπως διαπιστώθηκε η φαρμακοποιός επικολλούσε τις ταινίες στις συνταγές χωρίς την αντίστοιχη χορήγηση φαρμάκων στους ασθενείς, εισπράττοντας κατ’ αυτό τον τρόπο το χρηματικό ποσό που αναφέρεται επί της συνταγής, εξαπατώντας τα ασφαλιστικά ταμεία και αποκομίζοντας υπέρογκα χρηματικά ποσά.

Στο σπίτι της 39χρονης βρέθηκαν 6.500 ταινίες γνησιότητας, η προέλευση των οποίων ερευνάται. Στην κατοχή της επίσης βρέθηκαν 25 βιβλιάρια καταθέσεων από τα οποία προκύπτει κίνηση μεγάλων χρηματικών ποσών.

Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

  • 10.680 ναρκωτικά χάπια
  • 6.500 αυτοκόλλητες ταινίες γνησιότητας διαφόρων φαρμάκων
  • Το χρηματικό ποσό των 1.505 ευρώ
  • 8 σφραγίδες
  • 25 βιβλιάρια καταθέσεων
  • Πλήθος αποδείξεων είσπραξης διαφόρων τραπεζών.
  • Ένας φορητός Η/Υ (laptop)
  • Ένας Η/Υ
  • Τρία κινητά τηλέφωνα
  • Δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.

Σε βάρος των τριών συλληφθέντων σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της απάτης, της πλαστογραφίας, της πλαστογραφίας πιστοποιητικών και παράβαση των Νόμων περί οργανωμένου εγκλήματος, περί νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί αλλοδαπών και οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Newsroom ΔΟΛ