Ντροπή! Ο μεταφραστής στην τελετή για τον Μαντέλα δεν ήξερε τι έκανε! (VIDEO)

Μετά τις φωτογραφίες και τα γελάκια του Μπαράκ Ομπάμα με τη Δανή πρωθυπουργό ένα νέο περιστατικό έρχεται από τη χθεσινή τελετή να προκαλέσει οργή για την ασέβεια στη μνήμη του Νέλσον Μαντέλα.

Ο άνδρας που βρισκόταν δίπλα στους ξένους ηγέτες και μετέφραζε στη νοηματική γλώσσα όσα έλεγαν για τον ιστορικό ηγέτη της Νότιας Αφρικής δεν ήξερε τι έκανε! Την καταγγελία έκανε η Ένωση Κωφών της Νότιας Αφρικής.

Όλα ξεκίνησαν από τις αντιδράσεις των κωφών της Νότιας Αφρικής που παρακολούθησαν από την τελετή από την τηλεόραση. «Δεν έβγαζε νόημα» διαμαρτυρήθηκαν.

http://www.youtube.com/watch?v=3O_gHbvTnRQ

Σύμφωνα με το BBC, η Ένωση Κωφών υποστήριξε ότι οι κινήσεις του άνδρα, που όλος ο κόσμος τον έβλεπε δίπλα σε ηγέτες κρατών, ήταν τυχαίες!

“Είναι ένας απατεώνας. Η κοινότητα των κωφαλάλων στη Νότια Αφρική είναι εξοργισμένη”, δήλωσε η διευθύντρια του οργανισμού “Εκπαίδευση και ανάπτυξη της νοηματικής γλώσσας” στο Κέιπ Τάουν Κάρα Λένινγκ.

Επίσης, σύμφωνα με την Ντελφίν Χλουνγκουάνε που είναι επίσημη διερμηνέας της DeafSA, της μεγαλύτερης ομοσπονδίας κωφαλάλων της Νότιας Αφρικής, ο άγνωστος αυτός άνδρας “κουνούσε τα χέρια του προς όλες τις κατευθύνσεις, δεν γνώριζε κανέναν γραμματικό κανόνα, δεν χρησιμοποιούσε καμιά δομή της νοηματικής γλώσσας. Δεν μετέφρασε απολύτως τίποτα, καμιά από τις χειρονομίες του δεν σήμαινε κάτι”.

“Οι κωφάλαλοι της Νότιας Αφρικής δεν τον γνωρίζουν, ούτε οι διερμηνείς τον γνωρίζουν. Δεν ξέρουμε τίποτε γι αυτόν, ούτε το όνομά του. Εμφανίστηκε για την περίσταση αυτή, δεν ξέρουμε πώς”, δήλωσε η Χλουνγκουάνε, προσθέτοντας ότι ο διερμηνέας αυτός ουδέποτε είχε εργασθεί κατά το παρελθόν σε τηλεοπτικό δίκτυο.
Όταν ρωτήθηκε για την πιθανότητα ο διερμηνέας αυτός να χρησιμοποίησε νοηματική γλώσσα διαφορετική από αυτή που χρησιμοποιείται στη Νότια Αφρική, η Χλουνγκουάνε απάντησε πως ούτε οι κωφάλαλοι τηλεθεατές στις άλλες χώρες του κόσμου κατάλαβαν το παραμικρό από τις χειρονομίες του.

Η DeafSA καταδίκασε την παρουσία του άγνωστου άνδρα στην επίσημη τελετή στην οποία παρέστη ο πρόεδρος Τζέικομπ Ζούμα και δεκάδες παγκόσμιοι ηγέτες, μεταξύ τους ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.

Όταν οι ξένοι ηγέτες εκφωνούσαν την ομιλία τους από το βήμα του σταδίου Σόκερ Σίτι, χωρητικότητας 94.000 θέσεων, ο νεαρός άνδρας με την κορδέλα της επίσημης διαπίστευσης γύρω από το λαιμό του “έκανε νοήματα με τα χέρια που δεν σήμαιναν απολύτως τίποτε.

Υποτίθεται ότι χρησιμοποιείς και εκφράσεις του προσώπου. Ούτε αυτό έκανε. Το μόνο που έκανε ήταν να χειρονομεί, επινοούσε τα νοήματα στην πορεία. Δεν ήξερε να πει ούτε τα βασικά, ούτε ευχαριστώ”, τόνισε η Χλουνγκουάνε.

Η Βίλμα Νόιχουντ-Ντρούχεν, η πρώτη κωφή βουλευτής της Νοτίου Αφρικής, έγραψε στο Twitter ότι η νοηματική γλώσσα του μεταφραστή «είναι για τα σκουπίδια». «Δεν ξέρει τη νοηματική γλώσσα. Σας παρακαλώ κατεβάστε τον» κάλεσε τους διοργανωτές χθες.

Η κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής ετοιμάζει επίσημη δήλωση για το… ρεζιλίκι.
Πηγή: NewsIt.gr