Απαγόρευση απόπλου από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο

limani-640x400

Σε ισχύ παραμένει η απαγόρευση απόπλου από το λιμάνι του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, για τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη, λόγω θυελλωδών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν κατά τόπους τα 9 με 10 μποφόρ.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα Ελληνική Ακτοφυλακή, για τον Αργοσαρωνικό πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων και των συμβατικών πλοίων μόνο μέχρι την Αίγινα. Δεν γίνονται τα δρομολόγια για Πόρο,Υδρα,Σπέτσες.
Η γραμμή Πέραμα-Παλούκια Σαλαμίνας λειτουργεί κανονικά, ενώ δεν εκτελούνται τα δρομολόγια στη γραμμή Πάχη Μεγάρων-Φανερωμένη Σαλαμίνας. Κλειστές είναι οι πορθμειακές γραμμές Αγ.Μαρίνα-Νέα Στύρα και Αρκίτσα-Αιδηψός.

Κανονικά πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων στις γραμμές Βόλος-Σποράδες, Κεραμωτή Καβάλας για Θάσο και Αλεξανδρούπολη για Σαμοθράκη. Ανοιχτό είναι το Ρίο-Αντίριο.

Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν, καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατα τόπους λιμεναρχεία και πορθμεία της χώρας αλλά και με τα πρακτορεία των ακτοπλοϊκών εταιρειών.

«Πολικές» θερμοκρασίες στη Βόρειο Ελλάδα
Στους μηδέν βαθμούς Κελσίου είναι η θερμοκρασία από τα ξημερώματα στη Θεσσαλονίκη, στη Βέροια, στον Πολύγυρο, αλλά και στην πόλη των Σερρών.

Στους -2 βαθμούς Κελσίου, καταγράφεται η θερμοκρασία στην Έδεσσα, ενώ αλυσίδες απαιτούνται για την πρόσβαση των οχημάτων στο χιονοδρομικό κέντρο Καϊμακτσαλάν, από τον Άγιο Αθανάσιο. Ωστόσο, το χιονοδρομικό κέντρο είναι κλειστό.

Στους -4 βαθμούς Κελσίου, είναι η θερμοκρασία στην πόλη της Φλώρινας, ενώ αλυσίδες απαιτούνται για την κίνηση των οχημάτων στον επαρχιακό δρόμο Φλώρινας-Καστοριάς, μέσω Βιτσίου.

Στον ένα βαθμό υπό του μηδενός, είναι η θερμοκρασία στην πόλη των Γρεβενών, ενώ η πρόσβαση των οχημάτων στο χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας, γίνεται χωρίς αλυσίδες. Ωστόσο, υπάρχει παγετός σε σημεία του δρόμου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ