ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Από εμπρηστικό μηχανισμό η φωτιά στο εξοχικό του Κώστα Σημίτη

Dec 13, 2013 @ 6:59

ΝΕΩΤΕΡΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Dec 13, 2013 @ 9:10

Η Αντιτρομοκρατική αναλαμβλάνει την έρευνα για τη φωτιά στο εξοχικό του Κώστα Σημίτη στους Αγίους Θεοδώρους καθώς βρέθηκαν υπολείμματα εμπρηστικού μηχανισμού.

Ο εμπρηστικός μηχανισμός ήταν τοποθετημένος μέσα σε μεταλλικό κουτί και η συνδεσμολογία του, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες παραπέμπει σε εκείνη που είχε εντοπιστεί στο μετρό του Αιγάλεω.

Οι άγνωστοι πυροδότησαν τον μηχανισμό με αποτέλεσμα να ξεσπάσει φωτιά που προκάλεσε πολύ μεγάλες ζημιές στο εξοχικό του πρώην πρωθυπουργού.
Από τη φωτιά καταστράφηκε μεγάλο μέρος του σπιτιού

Το γραφείο του πρώην Πρωθυπουργού στην Αθήνα έχει βρεθεί στο παρελθόν στο στόχαστρο. Αυτή τη φορά φαίνεται πως οι δράστες επέλεξαν το εξοχικό ως πιο εύκολο στόχο καθώς όταν λείπει ο πρώην πρωθυπουργός ο χώρος δεν φυλάσσεται.

Πηγη φωτο τηλεόραση ΣΚΑΪ
Πηγη φωτο τηλεόραση ΣΚΑΪ

Οι πρώτοι που κατάλαβαν ότι κάτι δεν πηγαίνει καλά ήταν οι αστυνομικοί που πήραν σήμα από τον συναγερμό του σπιτιού.

Οι άγνωστοι φαίνεται ότι τοποθέτησαν τον εμπρηστικό μηχανισμό σε μια από τις μπαλκονόπορτες του σπιτιού. Στο σπίτι δεν υπήρχε κανείς καθώς πρόκειται για εξοχικό και δεν κατοικείται το χειμώνα.Μεγάλες ζημιές στο σαλόνι και την κουζίνα του σπιτιού

Σύμφωνα με τον διοικητή των πυροσβεστικών υπηρεσιών Πελοποννήσου η πυροσβεστική ενημερώθηκε για την πυρκαγιά στις 02:34 μετά τα μεσάνυχτα. Οι τοπική δύναμη κατάφερε να θέσει τη φωτιά υπό έλεγχο λίγα λεπτά μετά τις έξι.

ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Το σπίτι ήταν άδειο και δεν τραυματίστηκε κανείς
– Δυνάμεις της πυροσβεστικής αλλά και της ασφάλειας ερευνούν το σημείο
– Για περίεργη πυρκαγιά στο σπίτι του πρώην πρωθυπουργού κάνουν λόγο οι αρχές
– Άγνωστο εάν κάποιοι έβαλαν στο στόχαστρο τον Κ. Σημίτη

Για περίεργη φωτιά κάνουν λόγο πηγές της αστυνομίας και την πυροσβεστικής. Η φωτιά ξέσπασε ξημερώματα και προκάλεσε πολύ μεγάλες ζημιές στο εξοχικό του πρώην πρωθυπουργού στους Αγίους Θεοδώρους.

Στο σπίτι σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες δεν υπήρχε κανείς καθώς πρόκειται για εξοχικό και δεν κατοικείται το χειμώνα, ενώ όταν λείπει ο πρώην πρωθυπουργός δεν υπάρχει και φύλαξη.

Από τη φωτιά καταστράφηκε μεγάλο μέρος του σπιτιού

Στο σημείο σπεύδουν ειδικά κλιμάκια της πυροσβεστικής αλλά και αστυνομικοί της ασφάλειας για να ερευνήσουν το χώρο για την πιθανότητα εμπρησμού.

Το γραφείο του πρώην Πρωθυπουργού στην Αθήνα έχει βρεθεί στο παρελθόν στο στόχαστρο, ωστόσο ακόμη επίσημα δεν υπάρχουν ευρήματα που να επιβεβαιώνουν παρόμοια επίθεση και στο εξοχικό του.

Οι πρώτοι που κατάλαβαν ότι κάτι δεν πηγαίνει καλά ήταν οι αστυνομικοί που πήραν σήμα από τον συναγερμό του σπιτιού.

Μεγάλες ζημιές στο σαλόνι και την κουζίνα του σπιτιού

Σύμφωνα με τον διοικητή των πυροσβεστικών υπηρεσιών Πελοποννήσου η πυροσβεστική ενημερώθηκε για την πυρκαγιά στις 02:34 μετά τα μεσάνυχτα.

Οι τοπική δύναμη κατάφερε να θέσει τη φωτιά υπό έλεγχο και τώρα το ανακριτικό τμήμα ερευνά για να διαπιστώσει τα αίτια.

Υπάρχουν πληροφορίες πως έχουν εντοπιστεί κάποια υπολείμματα εμπρηστικού μηχανισμού ωστόσο δεν υπάρχει ακόμη κάποια επίσημη ανακοίνωση.

Πηγή:NewsIt.gr