Νέο σκάνδαλο στημένων αγώνων στην Ιταλία

7491A6D109D240487E5ED53E8FE25D40

Οι αρχές ερεύνησαν το ξημέρωμα τα σπίτια γνωστών ποδοσφαιριστών και προέβησαν σε συλλήψεις

Τελειωμό δεν έχουν οι αποκαλύψεις για τα στημένα παιχνίδια στο ιταλικό ποδόσφαιρο, με την αστυνομία να πραγματοποιεί σήμερα το ξημέρωμα μια επιχείρηση στην Κρεμόνα.

Στο στόχαστρο των αρχών βρίσκονται μεγάλες ομάδες του Καμπιονάτο, μεταξύ των οποίων η Μίλαν, η Ίντερ και η Λάτσιο.

Σύμφωνα με τα ιταλικά Μέσα, τουλάχιστον 90 παιχνίδια της πρώτης και της δεύτερης κατηγορίας στο ιταλικό πρωτάθλημα από το 2009 μέχρι και το 2012, ήταν «στημένα».

Στο νέο σκάνδαλο που συγκλονίζει τη γείτονα χώρα εμπλέκονται και γνωστοί ποδοσφαιριστές που έχουν «κρεμάσει τα παπούτσια τους» όπως ο Τζενάρο Γκατούζο της Μίλαν και ο Κρίστιαν Μπρόκι της Λάτσιο αλλά και ακόμα δυο εν ενεργεία ποδοσφαιριστές που τα ονόματά τους δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά.

Το ξημέρωμα η αστυνομία πραγματοποίησε έρευνα στα σπίτια τους με εντολή εισαγγελέα ενώ συνελήφθησαν ο Σαλβατόρε Σπαντάρο και ο Φραντσέσκο Μπατσάνι, που στις έρευνες που λαμβάνουν χώρα τις τελευταίες ώρες έχουν το κωδικό όνομα «μίστερ Χ».

Σύμφωνα με τα όσα έχουν διαρρεύσει μέχρι στιγμής, οι δύο συλληφθέντες, είχαν κεντρικό ρόλο στα στημένα παιχνίδια και ήταν οι σύνδεσμοι μεταξύ των παράνομων στοιχημάτων και τους ποδοσφαιριστές.

Ακόμα δυο εντάλματα σύλληψης εκδόθηκαν για τον Κόζιμο Ρίντσι και τον Φάμπιο Κουάντρι. Οι άνδρες της αστυνομίας πραγματοποιούν έρευνες στις πόλεις του Μιλάνο, της Μπολόνια, του Ρίμινι και της Μεσίνα με τις κατηγορίες για εγκληματικές αθλητικές πράξεις, στήσιμο αγώνων και παράνομου πλουτισμού από αυτούς.

Η έρευνα που διαδραματίζεται τις τελευταίες ώρες στην Ιταλία, είναι μέρος της επιχείρησης «Last Bet», που έχει ξεκινήσει από το 2010 και στο οποίο βρίσκονται εμπλεκόμενοι δεκάδες εν ενεργεία ποδοσφαιριστές αλλά και πρώην άσσοι του καμπιονάτο, όπως ο Μπέπε Σινιόρι, ο Κριστιάνο Ντόνι και ο Στέφανο Μάουρι.

«Με την σημερινή επιχείρηση», σχολίασε ο Αντρέα Γκράσι, εκτελεστικός διευθυντής της αστυνομίας που διενεργεί τις έρευνες, «ο αριθμός των υπόπτων ανεβαίνει στους 120 και οι συλληφθέντες έφτασαν τους 54 από το τέλος του 2010. Αυτό είναι το αποτέλεσμα τριών χρόνων εντατικών ερευνών που ποτέ δεν σταμάτησαν και που αποδεικνύουν πως το φαινόμενο των στημένων αγώνων δεν τερματίστηκε ποτέ».

Σύμφωνα με τον ίδιο οι έρευνες θα συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες, ενώ παρέπεμψε σε συνέντευξη Τύπου που θα δοθεί τις επόμενες ώρες για περισσότερες λεπτομέρειες του σκανδάλου.

NewsBeast.gr