Οι 50 πιο απίστευτοι νόμοι για την οδήγηση στον κόσμο!

Η μεταφορική εταιρεία «Barrington Freight» από την Αγγλία, κατέγραψε τους 50 πιο παράδοξους νόμους που ισχύουν αυτή τη στιγμή σε όλον τον κόσμο και αφορούν την οδήγηση.

 

Ορισμένοι από αυτούς είναι τόσο περίεργοι που αναρωτιέσαι ποιοι είναι αυτοί που τους ψήφισαν, ενώ άλλοι μπορούν να χαρακτηριστούν απόλυτα φυσιολογικοί και μάλλον άδικα βρίσκονται στη λίστα των Άγγλων.

 

Στα απίστευτα, είναι ο νόμος του Τενεσί… όπου δεν επιτρέπεται κανείς να πυροβολεί φάλαινες από το αυτοκίνητό του! Στο Σαν Φρανσίσκο απαγορεύεται να καθαρίζεις το αυτοκίνητό σου με χρησιμοποιημένα εσώρουχα και στη Ρωσία είναι παράνομο να οδηγείς βρώμικο αυτοκίνητο.

 

Στη Φλόριντα αν δέσεις έναν ελέφαντα σε ένα παρκόμετρο θα πρέπει να πληρώσεις τη θέση στάθμευσης κανονικά. Στο Οχάιο θα πάρεις κλήση αν κάνεις τον γύρο της κεντρικής πλατείας πάνω από 100 φορές συνεχόμενα.

 

Στην Αλάσκα δεν επιτρέπεται να αφήνεις το σκύλο σου να κάθεται στην οροφή του αυτοκινήτου ενώ οδηγείς, ενώ στην Τζόρτζια των ΗΠΑ απαγορεύεται να φτύνεις από το παράθυρο αυτοκινήτου ή λεωφορείου. Αν το κάνεις από φορτηγό όμως δεν υπάρχει πρόβλημα.

 

Στην Ταϊλάνδη πρέπει όσοι οδηγούν να φοράνε μπλούζα και στην Σαουδική Αραβία απαγορεύεται να οδηγούν γυναίκες.

 

Στις Σκανδιναβικές χώρες, βρίσκουμε λογικό ότι πρέπει να έχεις μόνιμα αναμμένα φώτα, όπως και το ότι στην Ισπανία πρέπει οι οδηγοί με μυωπία να έχουν ένα δεύτερο ζευγάρια γυαλιά στο αυτοκίνητό τους.

 

Δείτε αναλυτικά τους 50 πιο παράξενους νόμους

Zougla.gr