O Λιάπης άφησε πίσω τις σκοτούρες και πήγε διακοπές στη Μαλαισία!

Να ξεχάσει τις σκοτούρες που του προκάλεσε η σύλληψή του για το παράνομο τζιπ προσπαθεί ο πρώην υπορυγός της ΝΔ και πρώην  -πλέον- μέλος του κόμματος, Μιχάλης Λιάπης ο οποίος από σήμερα απολαμβάνει τις διακοπές του στη μακρινή Μαλαισία, σε μέρη δηλαδή εξωτικά και ονειρεμένα.

Πληροφορίες θέλουν τον κ. Λιάπη, μια μέρα μετά τη σύλληψή του, την Τετάρτη  δηλαδή, να πέταξε προς τη Μαλαισία με ενδιάμεσο σταθμό τη Ντόχα.

Το ταξίδι του στην Ασία είχε αποκαλύψει ο ίδιος ο πρώην υπουργός σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα δηλαδή το γεγονός ότι «συνελήφθη» να οδηγεί το ανασφάλιστο τζιπ του που έφερε πλαστές πινακίδες, λέγοντας ότι λόγω του ταξιδιού που θα έκανε και εξαιτίας του γεγονότος ότι θα έλειπε αρκετές ημέρες έβγαλε μια βόλτα το αυτοκίνητο για να μην πέσει η μπαταρία.

Μάλιστα, ο Μιχάλης Λιάπης, όπως αναφέρουν πληροφορίες, κατέβαλε προσπάθειες να μην γίνει αντιληπτός από τους συνεπιβάτες του, κάτι το οποίο τελικά δεν κατάφερε…

To πρωί της Πέμπτης πάντως η είδηση της απουσίας του πρώην υπουργού από τα δικαστήρια όπου θα εκδικαζόταν η υποθέσή του προκάλεσε αρνητικά σχόλια, ενώ ο δικηγόρος του κ. Λιάπη όταν εμφανίστηκε στο δικαστήριο που κανονικά έπρεπε να παραστεί ο κ. Λιάπης, υποστήριξε ότι ο πρώην υπουργός δεν μπορούσε να έρθει επικαλούμενος τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει ο πρώην υπουργός (το ανεύρυσμα που του είχε εμφανιστεί ξαφνικά ενώ γυμναζόταν). Τελικά η εκδίκαση της υπόθεσης πλαστογραφίας του κ. Λιάπη αναβλήθηκε για τις 30 Δεκεμβρίου.

Ο πρώην υπουργός, σύμφωνα με τον συνήγρορό του, έχει ήδη πληρώσει τα πρόστιμα που του επιβλήθηκαν, έχει πάρει πίσω τις πινακίδες του οχήματος, τις οποίες είχε καταθέσει τον περασμένο Αύγουστο και έχει καταβάλει τα ποσά για τα τέλη κυκλοφορίας.

Υπενθυμίζεται ότι η δίωξη που έχει ασκηθεί σε βάρος του κ. Λιάπη αφορά τις κατηγορίες της ψευδούς βεβαίωσης και της πλαστογραφίας, ενώ του επιβλήθηκαν τρία διοικητικά πρόστιμα για τη μη ασφάλιση του οχήματος και για το ότι έφερε κοτσαδόρο και φιμέ τζάμια, χωρίς άδεια για τα οποία πλήρωσε τα εξής:

  • 700 ευρώ για παραβίαση του ΣΤΟΠ συν την αφαίρεση 9 πόντων
  • 500 ευρώ για το ανασφάλιστο όχημα
  • 80 ευρώ για τα Φιμέ τζάμια
  • 80 ευρώ για τον Κοτσαδόρο
  • 20 ευρώ γιατί δεν είχε επάνω του το δίπλωμα

Σύνολο: 1.380 ευρώ

Διεγράφη από τη Νέα Δημοκρατία

Δύο ημέρες χρειάστηκαν ώστε στη ΝΔ να αποφασίσουν πως μετά από τα όσα ανεκδιήγητα είπε και έκανε ο πρώην υπουργός θα πρέπει να τον διαγράψουν, κάτι που έκαναν τελικά σήμερα. Τι αναφέρει η ανακοίνωση της ΝΔ.

«Με απόφαση που πήρε, χθες, η Κεντρική Επιτροπή Δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας, διαγράφεται από τα μητρώα μελών του Κόμματος για αντιδεοντολογική συμπεριφορά, ο κ. Μιχάλης Λιάπης, σύμφωνα με όσα προβλέπει το Καταστατικό του Κόμματος».

Φωτογραφία: Eurokinissi

Πηγή: iefimerida.gr