Προχωρούν οι διαδικασίες για την νομική αλλαγή σκυτάλης από τη Δ.Τ στην ΝΕΡΙΤ.

Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι διαδικασίες για την ενεργοποίηση του ανταποδοτικού τέλους από την 1η Ιανουαρίου και την ταυτόχρονη νομική αλλαγή σκυτάλης από τη Δ.Τ στην ΝΕΡΙΤ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Real Life, την εβδομάδα που μας πέρασε το Δ.Τ της ΝΕΡΙΤ κοινοποίησε στα αρμόδια υπουργεία την πρόταση του για επαναφορά του ανταποδοτικού τέλους και καθορισμό του στα 3 ευρώ τον μήνα,  που πήρε  τον δρόμο για να μετατραπεί σε κοινή υπουργική απόφαση το ταχύτερο δυνατό και οπωσδήποτε πριν την Πρωτοχρονιά.

Οι νομικοί σύμβουλοι του υπουργείο Οικονομικών έχουν ετοιμάσει το κείμενο της σύμβασης που θα ρυθμίζει την αλλαγή του νομικού καθεστώς της δημόσιας τηλεόρασης. Η εν λόγω σύμβασή θα υπογραφεί ανάμεσα στον διευθύνοντα σύμβολου της ΝΕΡΙΤ, Γιώργο  Προκοπάκη και τον ειδικό χειριστή, Γκίκα Μανάλη. Με λίγα λόγια θα ορίζει ότι η Δ.Τ θα εκχωρήσει στη ΝΕΡΙτ, ότι χρειάζεται για να μετατραπεί σε κανάλι, εγκαταστάσεις, προσωπικό, αλλά και όλες τις μελλοντικές οικονομικές υποχρεώσεις προς την ΕΒU και την TEAM.

Αυτό σημαίνει πως η διοίκηση της ΝΕΡΙΤ, αναλαμβάνει όλη την ευθύνη διοικητική, οικονομική και προγραμματική για το απο δω και πέρα, ενώ ο ειδικός διαχειριστής  θα περιοριστεί πλέον μόνο στην εκκαθάριση της ΕΡΤ.

Αδιευκρίνιστος παραμένει για την ώρα και ο τρόπος χρηματοδότησης της ΝΕΡΙΤ για τους πρώτους μήνες λειτουργίας της, δεδομένου ότι τα πρώτα έσοδα θα φτάσουν πέντε μήνες αργότερα. Έως τον Ιούνιο υπολογίζεται ότι θα χρειαστούν περίπου 35 εκατομμύρια ευρώ για τη λειτουργία της ΝΕΡΙΤ, ενώ ήδη στις 5 Ιανουαρίου που πρέπει να καταβληθεί η δεύτερη δόση για το Championw Leaque, ύψους 5, εκατομμυρίων ευρώ. Αν δεν αναλάβει τη χρηματοδότηση του καναλιού το υπουργείο Οικονομικών, αναμένει και το σενάριο της λήψης δανείου από την τράπεζα της Ελλάδας ή του εξωτερικού.

Πηγή:zappit.gr