Σφοδρή κακοκαιρία σαρώνει τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής

Προβλήματα στις μετακινήσεις ενόψει Χριστουγέννων αναμένεται να προκαλέσει η κακοκαιρία που πλήττει πολλές περιοχές των ΗΠΑ.

Καταιγίδες, ισχυρές χιονοπτώσεις, ακόμη και ανεμοστρόβιλοι και ο κίνδυνος για νέες πλημμύρες αναμένεται να προκαλέσουν σήμερα σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις σε πολλές περιοχές των ΗΠΑ με καθυστερήσεις πτήσεων και επικίνδυνες συνθήκες στους δρόμους για τα εκατομμύρια άτομα που θα ταξιδέψουν ενόψει των Χριστουγέννων.

Χθες η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε προειδοποίηση για ανεμοστρόβιλους στο Τενεσί, το Αρκάνσας και την Λουιζιάνα, για πάγο στην πολιτεία της Νέας Υόρκης και για χιονοπτώσεις σε περιοχές από το Κάνσας μέχρι το νοτιοανατολικό Ουινσκόνσιν.

Περίπου 85,8 εκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποιούν το οδικό δίκτυο για τις μετακινήσεις τους από χθες 21 Δεκεμβρίου μέχρι και την Πρωτοχρονιά, ενώ 5,5 εκατομμύρια θα ταξιδέψουν αεροπορικώς

Στο νοτιοανατολικό Μιζούρι, περίπου 150 τμήματα διαφόρων αυτοκινητοδρόμων έκλεισαν χθες καθώς πλημμύρισαν, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της υπηρεσίας Μεταφορών.

Προβλήματα εξαιτίας της βροχής και του πάγου προβλέπουν οι μετεωρολόγοι και για το Σικάγο– το διεθνές αεροδρόμιο Ο’ Χέιρ του οποίου αναμένει σήμερα να εξυπηρετήσει περίπου 200.000 επιβάτες.

Ενώ στις μεσοδυτικές πολιτείες σημειώθηκαν χαμηλές θερμοκρασίες, στο Αρκάνσας ανεμοστρόβιλοι προκάλεσαν χάος και πανικό με πολλούς τραυματίες, σοβαρές ζημιές σε σπίτια και σε μία περίπτωση ανατροπές φορτηγών σε αυτοκινητόδρομο, σύμφωνα με τις αρχές.

Οι πιο εκτατεμένες ζημιές σημειώθηκαν κοντά στο Ντέρμοτ του Αρκάνσας, στη νοτιοανατολική άκρη της πολιτείας, όπου πέντε σπίτια καταστράφηκαν σχεδόν ολοσχερώς, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Ντέιβιντ Κοξ της αμερικανικής ΕΜΥ.