Ομογενειακή η «κορυφαία επιχείρηση για το 2013» της Αυστραλίας.

Μια ελληνική κατασκευαστική εταιρία της Νότιας Αυστραλίας τιμήθηκε με το βραβείο του Ευρωπαϊκού Επιχειρηματικού Συμβουλίου (ΕΒΑ) ως «κορυφαία επιχείρηση για το 2013».

 

Η απονομή έγινε σε ειδική εκδήλωση που οργανώθηκε σε αίθουσα του Πανεπιστημίου Οξφόρδης ως αναγνώριση «της καινοτόμου δραστηριότητας και της επιτυχίας της εταιρίας στο χώρο των κατασκευών».

 

Πρόκειται για την εταιρία Maras Group που ίδρυσε ο Θεοφάνης Μάρας και την οποία διευθύνει τώρα ο γιος του, Στιβ Μάρας, ο οποίος και παρέλαβε το βραβείο.
«Η διάκριση αυτή αποτελεί για μας ξέχωρη τιμή» είπε ο κ. Στιβ Μάρας.

Ο Στιβ Μάρας

Ο Στιβ Μάρας

 

Η εταιρία του θα επενδύσει δεκάδες εκατομμύρια δολάρια εντός του 2014 για να «αναστήσει» το Πορτ Αντελάϊντ και να το μετατρέψει σε ένα σούπερ-εμπορικό κέντρο.

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι ο Θεοφάνης Μάρας (όπως και ο Γεράσιμος Καρύδης) ανακηρύχθηκε «κορυφαία προσωπικότητα» της Νότιας Αυστραλίας (South Australia Property Icons) στο χώρο των ακινήτων από το Συμβούλιο Ακινήτων της ίδιας πολιτείας (Property Council of Australia SA).

 

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, ο κ. Μάρας άλλαξε το πρόσωπο της Νότιας Αυστραλίας, στις πόλεις της και τα επαρχιακά της κέντρα.
Ο κ. Θεοφάνης Μάρας είχε δηλώσει τότε ότι στην Αυστραλία «υπάρχει το σύνδρομο της ψηλής παπαρούνας. Όλοι βλέπουν τις μεγάλες κατασκευαστικές εταιρίες ότι κάνουν πολλά κέρδη και τις θεωρούν αντιπάλους. Λίγοι κατανοούν τους κινδύνους και το ρίσκο που παίρνουμε για να κτίζουμε σπίτια, εργοστάσια, επιχειρήσεις».

Πηγή:Neoskosmos.com