Ερυθρόλευκη… θύελλα – “Καθάρισε” Αστέρα και πρόκριση ο Ολυμπιακός!

Ο Ολυμπιακός μπήκε στο ματς με μοναδικό σκοπό να… καθαρίσει την πρόκριση και το κατάφερε, με τον Μίτσελ να προφυλάσσει ουκ ολίγους ποδοσφαιριστές, που αναμένεται να τους έχει βασικούς την Κυριακή, στον δύσκολο αγώνα με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι.

Με την έναρξη του αγώνα ο Ολυμπιακός ήταν η ομάδα που πήρε τα ηνία της αναμέτρησης και έφτασε πολύ γρήγορα με αξιώσεις απειλητικά στα καρέ του Ερνάντες. Η υπεροχή αυτή των “ερυθρόλευκων” (Βάις, Τσόρι και Κάμπελ βρέθηκαν σε καλή βραδιά) μεταφράστηκε πολύ γρήγορα σε γκολ, με τον Τσόρι Ντομίνγκες να εκτελεί εύστοχα (17′) το πέναλτι που έγινε στον Βάις.

Οι Πειραιώτες συνέχισαν σε υψηλούς ρυθμούς, πιέζοντας τους Αρκάδες για ένα ακόμα γκολ. Απ’ την άλλη, οι φιλοξενούμενοι δεν ήταν… τολμηροί, δεν μπόρεσαν να αναλάβουν πρωτοβουλίες και να κυκλοφορήσουν την μπάλα σωστά απ’ την μεριά των “ερυθρόλευκων”(ο Εντινγκά μάρκαρε πολύ καλά στο κέντρο σαν κλασικό αμυντικό χαφ). Ο Αστέρας κατάφερε τελικά να γίνει απειλητικός με την κεφαλιά του Ουσέρο, αλλά στην αμέσως επόμενη φάση ο Ολυμπιακός έκανε το 2-0, με τον Κάμπελ. Το τέλος του 45λεπτου άφησε τους Αρκάδες με δέκα παίκτες, μετά την αποβολή με δεύτερη κίτρινη του Μπαράλες (43′).

Μία από τα… ίδια η εικόνα του ματς στην επανάληψη, με τον Αστερα να εχει παθητικό παιχνίδι και τον Ολυμπιακό να φτάνει πολύ γρήγορα στο 4-0. Ο Μπονγκ που μπήκε αλλαγή στο ημίχρονο έκανε στο 65′ το 3-0, με τον Ολαϊτάν να πετυχαίνει ένα ακόμα τέρμα για τους Πειραιώτες στο 60′. Παρά την “ερυθρόλευκη” υπεροχή, στα υπόλοιπα επτά δεν μπήκε κάποιο τέρμα (παραλίγο να υπάρξει αυτογκόλ του Ουσέρο στο ). Άξιο αναφοράς, το ντεμπούτο του Πελέ με τους Πειραιώτες, που είχε και ένα πολύ καλό σουτ στο 76′.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Μέγκιερι, Παπάζογλου, Μανωλάς, Σιόβας (46′ Μπονγκ), Χολέμπας, Μανιάτης (63′ Μασάντο), Εντινγκά, Κάμπελ, Βάις, Ντομίνγκες (70′ Πελέ), Ολαϊτάν.

Αναπληρωματικοί: Κάρολ, Μασάντο, Βούρος, Πελέ, Μπονγκ, Βέργος, Σαβιόλα.

Αστέρας Τρίπολης (Στάικος Βεργέτης): Ερνάντες, Μουνάφο (72′ Καράσκο), Ουσέρο, Μπαράλες, Τσαμπούρης, Ζησόπουλος, Κάφα (65′ Σανκαρέ), Ουρτάδο (46′ Χουάνμα), Γκοϊάν, Κοντοές, Εντό.

Αναπληρωματικοί:
Μπαντής, Σέτι, Σανκαρέ, Καράσκο, Χουάνμα, Γόγωνας, Κυριακόπουλος.